Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muharrem İnce'den AK Parti'ye hodri meydan, Yalova'da yerel seçim sonuçlarına AK Parti'den itiraz

        CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partilerinin Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman’ın 6 oy farkla seçilmesinin ardından Ak Parti’nin İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak seçimi iptal ettireceklerini söylediklerini belirterek, ''Ettirmezseniz namertsiniz. Getirin ilk imzayı ben atacağım. Hodri meydan'' dedi.

        Muharrem İnce, Vefa Salman’ın seçim irtibat bürosunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Ak Parti’yi eleştiren Muharrem İnce, "Seçimlerden bir ay önce Yalova AKP İl Başkanlığı, Belediye Başkanı ve milletvekilleri açıklamalarda bulundu.

        Seçimleri yüzde 60-70 oy farkı ile alacaklarını söylediler. ’Marmara Bölgesi’nin oy rekorunu kıracağız’ dediler. Bugün geldikleri noktada ise engellileri aşağılayarak, onların üzerinde oy devşirmeye çalışarak seçim alma gayretine girdiler. Pazar günü yendik 1-0. Salı günü yendik 2-0. Şimdi utanmadan sıkılmadan İl Seçim Kurulu’na itiraz peşindeler. Bunlardan biri, ’Yok bu engelliydi, yok bu zihinsel engelliydi. Biz mi bu organizasyonu yaptık? Bunların peşine düşerek zaten bunların bir milletvekili çıkmıştı biz engellileri adam yerine koyduk’ demişti. Şimdi de buradan itiraz peşindeler. O olmazsa Yüksek Seçim Kurulu’na gideceklermiş. İtiraz edeceklermiş. Utanmıyor da bunlar. Düşün bu milletin yakasından artık, düşün. Siz kimsiniz seçimi iptal ettireceksiniz ? Hodri meydan. Getirin seçimin iptaline ben imza atacağım. Hadi, getirin. Gelin bakayım görelim sizin boyunuzu posunuzu. Ayıp bunlar, ayıp. Çekilin kenara. Koltuğa bir an önce Vefa Salman otursun. Onu tebrik edin. Sizin belediye başkanınız olacak" dedi.

        Medyaya yalan yanlış bilgi verildiğini söyleyen İnce, "Bugün bir internet sitesinde şöyle yazıyor; Oyların sayımına bugün saat 17.00 itibariyle İl Seçim Kurulu’nda başlanacak.’ Habere bak. Kim yaptırıyor bu haberi? Hangi yalancı yaptırıyor bu haberi? Daha dilekçeni vermemişsin. İtirazını biraz sonra yapacaksın. İl Seçim Kurulu bir karar almamış. Nasıl oluyor da sen ’oyların sayımına bugün 17.00 itibariyle başlanacak’ diye açıklama yapıyorsun? Yani sen İl Seçim Kurulu’nun yerine kendini nasıl koyuyorsun? Kim bu? Siyasi güçle, başbakanla, hükümetle birlikte baskı yaparak böyle sonuç alınacağını mı zannediyorsunuz? Millete direnmeyin. Yalova halkı kararını vermiştir. Gelin kutlayın bir an önce. Uzatmayın. Daha fazla küçülmeyin. Yeter artık" diye konuştu.

        İnce açıklamalarını, "Sandıkta yenildin, gittin İlçe Seçim Kurulu’ndan yenildin, şimdi İl Seçim Kurulu’na gidiyorsun. Bir oyla aldın, iki oyla aldın, utanmayacak mısın orada oturmaya. Hani yüzde 60 alacaktın? Devlet gücü elinde, belediye imkanları elinde, karanfil evleri elinde, bütün bu imkanlarla belediyenin imkanlarını kullanarak, devletin imkanlarını kullanarak yenildin işte. Kabul et de delikanlı olun iki dakika, delikanlı olun. Milletin yakasından düşün. Bırakın bu işleri" diyerek sürdürdü.

        Seçimin iptali yönünde verilecek dilekçeye imza atacağını söyleyen İnce, "Seçimi iptal ettireceğiz diye meydanlarda konuşuyorsunuz. Ettirmezseniz namertsiniz. Getirin ilk imzayı ben atacağım. Hadi gelin itiraz edelim. Yüzde 60’la bu sefer biz geliyoruz. Bu millet kararını vermiş. Milletin kararı ortada. Bütün devletin imk?nlarına rağmen, bütün belediyenin imkanlarına rağmen yenememişsiniz. Bükemediğin bileği öpeceksin. Demokrasi böyle bir şey. Demokrasi saygı göstermektir. Tehditlerle, ortalığı bulandırmakla, seçim kurulunun önünde gezmekle bu işler olmaz. Size hakkımızı yedirmeyiz. Size hakkımızı yedirmeyeceğiz. Hukuk önünde yedirmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. On günse on gün, yüz günse yüz gün o adliye’nin önünde yatarız biz. O adliyenin önünde bu insanlar yatar. Millete direnmeyin. Yalova halkı kararını vermiştir" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ