Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Antalya'da 'Evrak yakma' gerginliği sürüyor,Antalya'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti'li Menderes Türel, ile CHP'li Başkan Mustafa Akaydın arasındaki gerginlik sürüyor

        Resmi olmayan kesin seçim sonuçlarına göre Antalya'da belediye başkanlığını kazanan Ak Partili Menderes Türel, CHP'li Başkan Mustafa Akaydın'ın yaptığı her açıklama ile kendini ele verdiğini söyledi.

        İmar ve bütçe planlarının resmi belge olmadığını, çöp niteliği taşıdığını söyleyen Akaydın'ı eleştiren Türel, "Evrakları Menderes Türel'e temiz bir belediye bırakmak için yaktırdığını söyleyerek, kendi döneminde belediyenin kirlendiğini kabul etmiş oldu. Yaşanan olay Mustafa Akaydın'ın seçimi açık ara kaybetmesine rağmen yaptığı itirazların altında, usulsüzlük ve hırsızlıklarını örtme çabasının olduğunu ortaya koydu" dedi.

        Mustafa Akaydın yönetiminin yakarak yok etmeye çalıştığı belediye evraklarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktaran Menderes Türel, şöyle konuştu: "Boğaçayı Şantiyesinde yakılmak istenen ve belediyenin çöp arabalarında bulunan belgeler toplanarak Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde 40 kişilik özel bir ekip kurularak belgeler incelenmeye başlandı. Aralarında evrak ve arşiv uzmanlarının da bulunduğu ekip ilk olarak evrakları hasar durumuna göre tasnif etti. Ekip çıplak gözle okunamayacak belgeleri kriminal laboratuara gönderdi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Boğaçayı şantiyesinde birçok belgenin tamamen yok edildiği, belgelerin çok az bir kısmının kurtarılabildiği belirlendi.

        Kurtarılan belgelerin büyük çoğunluğunun üzerinde 2012 ve 2013 yıllarının tarihlerinin bulunduğu ve ıslak imzalı belgeler olduğu tespit edildi. Bu belgelerin de son 5 yıl içinde imha edilmesi suç olan belgeler olduğu bildirildi."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ