Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor, Sarıyer'de kaybolan Pamir her yerde aranıyor

        Dün sabah 09.00 sıralarında Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden çıkan ve kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik, halen bulunamadı. Küçük Pamir'i bulabilmek içinJandarma ve arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Ekiplerin karadan yaptığı aramaların yanı sıra bir paramotorlu kişide havalanarak çalışmalara katıldı.

        Zekeriyaköy’deki evlerde çok fazla kamera olduğunu belirten AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, hiçbirinde Pamir’in görüntüsüne rastlayamadıklarına dikkat çekti. Yetkililer, Pamir'in izini bulmak için Zekeriyaköy'de oturanlardan evlerinin önündeki kameraları incelemelerini istiyor.

        Baba Serdar Dikdik çalışmaları koordine eden yetkililere bilgi verdi. Aramaların mahalle içinde yoğunlaştırılmasını isteyen baba, “Çocuğun üzerinde tulum var. Ayakkabısı bile yok. Aramaları ormanlık alan yerine mahalle içinde yoğunlaştırın. Pamir akşam 19.00 gibi uyur. Şimdi gündüz. Ayaklandı. Kesin buralarda dolaşacak. Zekeriyaköylüler bu çocuk kesin bir bahçeye girdi. Evi kapalı olanlar varsa bir içeri seslenin. Hareketli çocuk sese gelir. Emlakçılar boş evleri bir kontrol edin. Eve girmiş kapı kapanmış olabilir. Herkes mahallesine baksın. Bu çocuk buralarda bir yerde çıkacak. Çocuk ağlamayı bilmiyor. Çocukta kırmızı tulum var. Casper hayalet gibi dolaşıyor. Kesin buralardan çıkacak" dedi.

        Zekeriyaköy Turunçbir Mahallesi Fesleğen Sokak’taki evinden dün sabah 09.00 sıralarında çıkan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Pamir’i arama çalışmaları sürüyor. Hadımköy Jandarma Komando Taburu, AKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gibi kuruluşların arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sosyal medyadaki çağrıları gören vatandaşlar da arama çalışmalarına katılmak için Zekeriyaköy’e geldi.

        Twitter'da Pamir'in kaybolmasıyla ilgili binlerce mesaj paylaşıldı. Oturduğu mahalledeki boş villaların bahçelerinde yapılan aramalar sonuç vermeyince, arama ekipleri ormanlık alana yöneldi. Kaybolan çocuğun babası Serdar Dikdik “Sabah 9 gibi evin salonundaki kapıyı açıp bahçeye çıkmış. Sonra çitlerden atlayarak dışarı gitmiş. Saatlerdir arıyoruz” dedi.

        AKUT'TAN AÇIKLAMA

        AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin, arama çalışmalarının dün 11.00’den beri devam ettiğini söyledi. İlk önce köpekli aramalarla bütün araziyi dolaştıklarını ifade eden Gökşin, "Jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla bütün alanı yürüyerek aradık. Dün akşam, Pamir’in 12-15 saatte gidebileceği yerleri dolaştık. Orman zor bir yapıya sahip. Çok ciddi çalı dolu bir orman. Pamir’in daha kolay yürüyebileceği patika aramasına karar verdik. Bu sabah daha büyük bir alanda köpekli aramayı başlattık. Şimdi bütün ekipler burada. 2 – 3 saat etrafta kimsenin olmadığı bir ortamda köpeklerle arama yapılıyor. Köpeklerin başka kokulardan etkilenmemeleri gerekiyor. Saat 10.00 gibi köpekli arama sonlanınca jandarma, AKUT, AFAD ve vatandaşları da yanımıza alarak arazide yan yana yürüyerek arama yapacağız." şeklinde bilgi verdi.

        "HİÇBİR KAMERA KAYDINDA PAMİR'İN GÖRÜNTÜSÜ YOK"

        Pamir’in evini baz alıp 3,5 kilometrelik bir alanı kapatarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Gökşin, şöyle devam etti:

        "Saat 12.00 -13.00 gibi bu belirlediğimiz alan kontrol edilmiş olacak. Burada bir şey çıkmazsa temiz olarak belirleyeceğiz. Artık burada değil deyip bunun dışında bir şey olabilir diyeceğiz. Şu ana kadar hiçbir bulgu yok. Üstünde tulum pijama var. Üstünden düşebileceği bir eldiveni, şapkası çantası olmadığı için ona ait hiçbir şey bulamadık."

        Evlerde çok fazla kamera olmasına rağmen kamera kayıtlarının çok başarılı olmadığına dikkat çeken Gökşin, elde edilen kamera görüntülerinin hiçbirinde Pamir’in evden çıkışını göremediklerini sözlerine ekledi. Sabaha kadar arama çalışması yapan jandarma komandolar araçlarının yanında dinlenmeye geçti. Jandarma, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar için köy meydanında çay ve kahvaltılık ikram ediliyor.

        VİLLA HAVUZLARINA DA BAKILIYOR

        Bölgedeki su kuyuları çocuğun içine düşme ihtimaline karşı tek tek taranırken bazı kuyuların suyu jandarma ekiplerince tahliye ediliyor. Site ve villalara ait havuzlar dalgıçlar tarafından tarandı. Zekeriyaköy sakinleri de ekipleri her an yalnız bırakmayarak aramalara katıldı.

        SOSYAL MEDYADAN DUYANLAR DA ARAMALARA KATILDI

        Mahalle sakinleri zaman zaman arama ekiplerine öncülük ederek tespit edilen boş binalarda da aramalar yaptı. Sosyal medyada organize olan vatandaşlar Zekeriyaköy'e gelerek ellerinde fenerlerle aramalara katıldı. Sosyal meyda olayı duyup geldiğini belirten vatandaşlar, "Aramalara katılmaya geldik" dedi.

        MEDYUMA SORDULAR

        Çaresiz kalan mahalle sakinleri medyumlardan yardım istedi. Sordukları bir medyumun küçük Pamir'in, canlı halde ormanda yaşadığını iddia etmesi mahalleli kadınlar arasında bir anda heyecana yol açtı. Bunun ardından ormanlık alan tekrar tarandı. Isıya duyarlı termal kameraları olan jandarma helikopterleri de ormanlık alanda aramalar yapıyor.

        PAMİR'İN SEVDİĞİ ÇİZGİ FİLMLER AÇILDI

        Evin bahçesine ses sistemi kuruldu ve sese doğru gelme ihtimaline karşı Pamir'in sevdiği çizgi filmler açıldı. Evin çevresindeki vatandaşlar uzaklaştırıldı ve kokuya duyarlı köpeklerle tekrar detaylı arama yapılıyor. Bütün bu çabalarla rağmen 13 saattir küçük Pamir'in izine rastlanmadı.

        "ÇOCUĞUMUZ EVİN KAPISINI AÇARAK EVDEN KAÇMIŞ"

        Sabah evde uyudukları sırada çocuğunun evden ayrıldığını söyleyen acılı baba Serdar Dikdik “Çocuğumuz evin kapısını açarak evden kaçmış. Sabah 9.30'dan itibaren yok. Polis Jandarma herkes arıyor. Çocuğumu görenlerin, duyanların haber vermesini bekliyoruz" dedi. Çocuğunun 3,5 yaşında olduğunu üzerinde uyku tulumu ile ayakkabısız olarak kayıplara karıştığını belirten baba, “Polise Jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz “ diye konuştu.

        VALİ MUTLU'DAN 'PAMİR' AÇIKLAMASI

        Sabah saatlerinde, Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları devam ediyor.

        Konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter hesabından açıklama yaptı. Mutlu'nun açıklaması şöyle; "Kayıp çocuğumuz Pamir'in araması termal kameralı, iz köpekli 200 kişilik jandarma, AFAD, AKOM, AKUT birimlerince gün boyunca sürdürülüyor.

        Arama çalışmalarına ilave jandarma, polis ve Boğaziçi Üniversitesi gönüllü grubu da katılarak arama ekibi mevcudu 500'ün üzerine çıkıyor."

        "UMARIZ SAĞ SAĞLİM BULUNUR"

        Pamir'in ailesinin yaşadığı sokğa gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Halkımız bu saate kadar sosyal medyadan da iletişim kurarak aramalara katıldı. Ancak bu saatten sonra işe profesyonel ekipler bakacak ve aramalar sabaha kadar sürecek umarız çocuğumuz sağ salim bulunur." dedi.

        "TUZLA KOMANDO TABURUNU ÇAĞIRABİLİRİZ"

        Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Avrupa Yakası'ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu, "Telefonla 10.40'da bize bilgi verildi. 15 dakika içerisinde bölgeye geldik. Saat 16.30' da ise profesyonel arama kurtarma çalışmaları başladı. Gerek görüldüğü takdirde Tuzla Komando Taburu'yla irtibata geçip bölgeye çağırabiliriz. Bölgede 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ve 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ve 130 vatandaşımız bize aramalarda eşlik etti. Daha fazla gelenler vardı. Bir çoğunu evlerine gönderdik" dedi.

        "KONUYLA İLGİLİ ELİMİZDE HİÇBİR İPUCU YOK"

        Nebioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Elimizde şuan hiçbir ipucu yok. Bize gelen bütün bilgileri değerlendirdik; ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık. Arama çalışmalarının her aşamasında komutanlarımıza bilgi veriyoruz. Arama bölgesinin bir kısmı emniyet bölgesi olduğu için polis ekipleri de aramaya katıldı. Polisler de çevredeki güvenlik kameralarını inceliyor"

        "ARAMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

        Aramaları detaylı olarak sürdürdüklerini aktaran Nebioğlu, "Bütün boş alanları, metruk binaları kontrol ediyoruz. Gündüz bakılan yerlere şu anda ayrıntılı olarak bakılıyor. Alanın 3'te 1'i ayrıntılı olarak arandı. Taş altına varıncaya kadar detaylı olarak arıyoruz"

        "PAMİR GEÇEN HAFTA DA KAYBOLMUŞ"

        Pamir Dikdik'in geçen hafta da kaybolduğunu söyleyen Nebioğlu, "Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak aramalarımızı sürdürüyoruz. Evin kamera sistemi çalışmıyor, burada çok villa var kiminin güvenlik kamerası bozuk çalışmıyor. Pamir, hiperaktif bir çocuk, geçen hafta da kaybolmuş; ancak bir buçuk saat sonra bulunmuş" diye konuştu.

        İBB HAREKTE GEÇTİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Zekeriyeköy'de dün kaybolan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik için alarma geçti. Kurtarma çalışmalarına İtfaiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birliği, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personelinden oluşun 31 kişilik ekiple katılıyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Küçük Pamir'in kaybolmasının duyulmasından sonra alarma geçen İstanbul İtfaiyesi 11 kişilik arama birliği iki termal kamera ile arama çalışmalarına katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Birliği 3 köpek 10 personel, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 10 personel, 3 mobil aydınlatma kulesi, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 10 personel ile arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 2 mobil büfe ve 5 personelle arama çalışmalarına katılan personele destek veriyor" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ