Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Öyle bir şey hukuken de mümkün değil",AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ağrı'da oyların yeniden sayımıyla ilgili asılsız iddiaların gündeme getirildiğini bildirdi

        AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ağrı'da oyların 14-15 kez sayıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu kadar sayım yapma imkanı, ihtimali yok. Şu anda 196 sandık var Ağrı'da. Bu 196 sandığın sayımı aşağı yukarı iki gün sürüyor zaten. Böyle 13 defa sayım olması demek 1 aydır sayım yapıyorlar anlamına gelir ki o kadar süre geçmedi zaten pazardan bu yana da ama böyle bir şey hukuken de mümkün değil" dedi.

        Şentop, Ağrı'da oyların yeniden sayımıyla ilgili asılsız iddiaların gündeme getirildiğini bildirdi.

        Bazı haber sitelerinde Ağrı'da 14-15. defa sayım yapıldığı yönünde asılsız iddiaların yer aldığını ifade eden Şentop, "Bu kadar sayım yapma imkanı, ihtimali yok. Şu anda 196 sandık var Ağrı'da. Bu 196 sandığın sayımı aşağı yukarı iki gün sürüyor zaten. Böyle 13 defa sayım olması demek 1 aydır sayım yapıyorlar anlamına gelir ki o kadar süre geçmedi zaten pazardan bu yana da ama böyle bir şey hukuken de mümkün değil" diye konuştu.

        Seçim günü oyların sayımının yapıldığını belirten Şentop, AK Parti'nin itirazı üzerine oyların ilk kez yeniden sayılacağını vurguladı.

        İlk sayımda BDP'nin sadece 10 oy farkla kazandığını ifade eden Şentop, BDP'nin 20 bin 600, AK Parti'nin de 20 bin 590 oy aldığını hatırlattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ