Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Adalar’da Kâbil manzaraları

        Heybeliada’da, faytoncuların kaldığı kulübeler, savaşın harabeye çevirdiği Afganistan’ın Kâbil kentindeki manzaraları anımsatıyor. Faytoncular; tuvalet, su ve elektriğin olmadığı barakalarda yaşam savaşı veriyor.

        Havalar ısınmaya başladı ya, İstanbullular da kentin sayfiye mekânı Adalar’a akın etmeye başladı. Büyükada, Heybeli, Burgaz, Kınalı ve Sedef Adası, özellikle hafta sonları, günübirlikçilerle dolup taşıyor. E tabii Adalar deyince ilk akla gelen de faytonlar... Adaya gidip de faytona binmemek ne mümkün! Fayton turuyla ada sefası iyi güzel de faytonların sorunları da büyük. Yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan, aksine her geçen gün çığ gibi büyüyen sorunlar... Faytonlara bir standart getirilememesi, uzayıp giden fayton kuyruklarına çare bulunamaması, binlerce atın kötü koşullarda yaşaması, sokaklarda at pisliğinin eksik olmaması ve daha nice problem, bu yaz gelirken de önümüzde duruyor. Hele bir de faytoncuların kaldığı kulübeler var ki “Bu devirde olmaz böyle şey” dedirtecek cinsten. Bakın Ajans Habertürk muhabirleri Yalın Güven ve Burak Özgür, Heybeliada’ya gitmiş, faytoncuların kulübelerini görüntülemiş.

        Onlarca faytoncunun kaldığı kulübeler, savaşın harabeye çevirdiği Afganistan’ın Kâbil kentindeki manzaraları anımsatıyor. Heybeliada Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İmdat Özdemir’in verdiği bilgiye göre; elektriğin, suyun ve tuvaletin bulunmadığı bu alanda yaz mevsiminde 70’e yakın seyis, kulübelerde ve faytonlarda kalıyor. Bu şartlarda yaşam mücadelesi veren faytoncular, “Her yönetici sorunlara çözüm getirmeye çalıştı ancak olmadı. İBB bir proje yaptı. Ancak bu yenileme projesinin hayata geçmesi için Orman Bakanlığı ve Anıtlar Kurulu’ndan izin bekliyoruz. Tek kurtuluşumuz bu” diyor...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ