Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Operasyon var diye gittiler!,Hakkari'de askerin operasyon yaptığı üzerine ihbarı üzerine bölgeye giden BDP'liler, ormanlık alanda başlayan yangını söndürüp geldiler

        Hakkari'nin Kavaklı Köyü dağlık arazisinde askerin operasyon yaptığı ihbarı üzerine bölgeye giden BDP'liler, ormanlık alanda başlayan yangını söndürüp döndüler.

        Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kavaklı Köyü Kato Dağı eteklerinde askeri operasyon yapıldığı bilgisini alan BDP Hakkari İl Eşbaşkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirer, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Nurullah Çiftçi ve bazı STK temsilcileri araçlarıyla bölgeye gittiler. Ancak bölgede askerleri göremeyen BDP'liler bu kez hemen yakınlardaki ormanlık alanda çıkan yangını fark etti. Araçların çıkamadığı yangın bölgesine yürüyerek 2 saatte ulaşabilen BDP'liler, STK temsilcileri ve köylüler yangını kendi imkanlarıyla kontrol altına alıp söndürdüler.

        OPERASYON YAPILMAMALI

        BDP Hakkari İl Eşbaşkanı Miraz Çallı, barış sürecinin devam ettiği dönemde bölgeye yapılacak olan karakolları ve operasyonları protesto etmek amacıyla geldiklerini belirterek, "Aldığımız duyumlara göre devletin burada kalekol ve operasyon planları var. Bugünde o yönde duyum aldık. Biz de bunları yerinde tespit etmek ve gerekirse halkımızı kitlesel olarak kalekolların yapımını ve operasyonları engellemek için toplamak amacıyla buraya geldik. Biz Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı müzakerelerin hükümet tarafından karşılık bulunmasını bekliyoruz. Ancak bu bölgelere yapılan kalekollar halkımızı endişelendiriyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ