Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK, İngiliz şirketine ait şantiyeyi bastı

        Ahmet YUKUŞ / AHT

        Mardin'in Dargeçit kırsalında petrol arayan İngiliz şirketine ait şantiyeyi dün akşam basan 5 PKK'lı, 6 iş makinesine ateşi verdi. Çalışanları etkisiz hale getiren örgüt mensupları, "Kandil'in izni olmadan ve vergi ödemeden bu topraklarda çalışmanıza izin vermeyiz" diye tehdit etti.

        Dargeçit'e bağlı Kısmet köyü yakınlarında petrol araması yapan İngiliz Tiway şirketine ait şantiye PKK'lılar tarafından dün akşam basıldı. Örgüt mensupları çalışanları etkisiz hale getirip, 3 kamyon ve 3 pikabı yakıp konteynerlere zarar verdi. Güvenlik güçlerinin olaydan haberdar olması üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri soğutma çalışmasına katıldı.

        Şantiye çalışanları güvenlik güçlerine verdikleri ifadede, "Karanlık çöktükten sonra bulunduğumuz alana gizlice giriş yapan silahlı kişiler PKK'lı olduklarını söyleyip bizleri etkisiz hale getirdi. Araçları ve tankları yaktıktan sonra bize yönelik ‘Patronlarınıza söyleyin kafanıza göre bu topraklarda petrol arayamazsınız. Öncelikle Kandil'den izin alıp, verginizi ödedikten sonra çalışırsınız. Aksi taktirde bu topraklarda çalışmanıza izin vermeyiz' dedikten sonra uzaklaştılar" dediler.

        PKK'lıların yakalanmasına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Batman'dan havalanan İnsansız Hava Araçları yaptıkları keşif uçuşlarında herhangi bir bulguya rastlamadı. Olayla ilgili Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ