Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mert Aydın Karadağ Çöplüğü'nde ölü bulundu, Kayıp Mert Aydın ölü bulundu

        Kars’ta kendilerine ait işyerinin önünden dün öğlenden sonra saat 14.00 sıralarında kaybolan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cesedi kent merkezi dışında Karadağ çöp merkezinde bulundu.

        Saat 18.10'da, polise, kent merkezinin dışında kalan Karadağ Çöplüğü'nde bir çocuk cesedi bulunduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine ekipler, belediye ait çöplerin toplandığı alana gitti. Burada bulunan çocuk cesedinin Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi. Mert'in amcası eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Çöplükte ölü bulunan çocuğu ailesi teşhis etti" dedi. Mert'in kıyafetleri ise tabyanın dışında bulundu. Cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

        Mert’in yansıdığı MOBESE görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Mert yanında bir adamla yürüyor.

        KARS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Kars Valisi Eyüp Tepe, dün amcasına yemek götürdükten sonra kaybolan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın,eski bir tabyada ölü bulunmasına ilişkin. "Emniyet personelimiz çalışmalarına devam ediyor" dedi. Eyüp Tepe, yaptığı açıklamada, üzücü bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, konunun adli boyutunun devam ettiğini söyledi.

        Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin çalışmasının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Tepe, ''Amacımız şu anda şahsın yakalanması. Olayın failinin ele geçirilmesi çok önemli. Emniyet personelimiz çalışmalarına devam ediyor. Bu olaya 'insanım' diyen herkes üzülür'' dedi.

        Öte yandan, cesedi Karadağ Mahallesi'nde yakınları tarafından eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Aydın'ın cesedi, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İlk incelemelere göre, küçük çocuğun boğularak öldürüldüğü şüphesi üzerinde duruluyor.

        SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Kars'ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek üzere dün evden çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın'dan bir daha haber alınamamıştı. İhbar üzerine harekete geçen polis, bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. Polis görüntülerde 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırıldığı üzerinde yoğunlaşmıştı.

        Kars eski Belediye Başkanı olan ve son seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu, kaybolan Mert'in, dayısının torunu olduğunu söylemiş, "Mert'in hiçbir sağlık sorunu yok. Kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılmış olabilir. Sonu inşallah Pamir gibi olmaz. Herkesten yardım bekliyoruz" demişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ