Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay: Terör örgütü üyeleri 2 günde 3 kamyon yaktı

        Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarının son 2 günde Diyarbakır ve Mardin'de 3 kamyon yaktığını açıkladı. Genelkurmay, terör örgütü mensuplarını 6 Nisan'da Mardin ili Dargeçit İlçesi Kısmetli köyünde sivil bir petrol arama şirketine ait bir sabit yakıt tankı, bir kamyon ve üç Pikap cinsi aracın ve 7 Nisan tarihinde de Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun iki kamyon yaktığı belirtti.

        Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurtiçi olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama da, Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun 8-10 bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Lice/Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Tapan Tepe Üs Bölgesi arasında kalan bir bölgede kesildiği ve propaganda yapılarak iki kamyon yakıldığı belirtildi.

        6 Nisan tarihinde de Mardin ili Dargeçit İlçesi Kısmetli köyü mülki sınırlarında bulunan sivil bir petrol arama şirketine ait şantiyeye silahlı beş bölücü terör örgütü mensubu geldiği belirtilen açıklama da, "Şantiyede görevli beş bekçi ile 25-30 işçinin cep telefonları toplanmış ve etkisiz hale getirilmelerini müteakip, şantiyede bulunan bir sabit yakıt tankı, bir kamyon ve üç Pikap cinsi araç yakılmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları, araç yakma eylemini müteakip, yaya olarak bölgeden uzaklaşmıştır. Ayrıca işçiler, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 'Burada bizden habersiz çalışma yapamazsınız' şeklinde tehdit edilmiştir." denildi. Açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikat başlatıldığı vurgulandı.

        "MAYINLI ARAZİYE GİREN PKK/PYD MENSUBU YAKALANDI"

        Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında mayınlı araziye giren PKK/PYD mensubu bir kişinin yakalandığını açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şanlıurfa Ceylanpınar'da Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Kapı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında Suriye istikametin Türkiye'ye geçen bir şahsın, mayınlı sahaya girmesi üzerine, Karakolun kule nöbetçileri tarafından "dur" ikazında bulunulduğu belirtilerek söz konusu şahsın silahsız olarak yakalandığı kaydedildi.

        Yapılan ilk mülakat sonucunda yakalanan şahsın, PKK/PYD mensubu olduğu, Kandil ve Avaşin Kamplarında bulunduğu, operasyon eğitimi aldığı ve yedi ay önce Irak kuzeyinden Suriye'ye giriş yaptığı öğrenildiği ifade edilerek anılan PKK/PYD mensubunun, detaylı sorgusunun yapılması maksadıyla, Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildiği bildirildi.

        Periyodik olarak yapılan Bahar-Yaz tertiplenmesi kapsamında, Hakkari/ Üzümcü Meskan Tepe'de açılan üs bölgesi ve aynı bölgede Şine mevkiinde tesis edilen yol kontrol noktasını protesto etmek maksadıyla, 250-300 kişilik bir grubun toplandığı ifade edilerek, "Grup ile görüşme yapıldığı, ancak grubun ikazlara uymayarak çadır kurmak istediği ve "Devrimci Halk Savaşa Hazır" pankartı açtıkları öğrenilmiştir. Gerekli tedbirler alınmış olup, gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ