Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hakkari'de asker müdahalesi!,Hakkari'de izinsiz gösteri yapan gruba asker müdahale etti

        Askeri karakol inşa edildiği iddiasıyla Meskan Dağı'nda izinsiz gösteri yapan gruba, askerler müdahale etti. Olaylarda 3 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve bir grup BDP'li, Hakkari-Çukurca karayolunun 50. kilometresindeki Meskan Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon başlatıldığı ve yeni karakollar yapıldığı iddiasıyla bölgeye gitti.

        Araçlarla belli bir noktaya kadar gittikten sonra yaya olarak Meskan Dağı'na çıkmak isteyen grup, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

        Askerlerin, güvenlik gerekçesiyle ilerlemesine izin vermediği kalabalık arasında bulunan BDP İl Başkanı Çallı ile sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri yetkililerle görüştü.

        Dağın zirvesine çıkarak çadır kurmak ve barış nöbeti tutmak istediklerini belirten Çallı ve beraberindekilere, yetkililer, güvenlik gerekçesiyle izin vermeyeceklerini bildirdi.

        Bu sırada, gruptaki bazı kişiler ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin oluşturduğu bariyeri zorla aşarak dağa çıkmaya çalışan kalabalığın arasından bir grup, askerlere taşla saldırmeskan dağıdı.

        Bunun üzerine gruba müdahale eden askerler, kalabalığı biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevredekiler tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Askeri yetkililer ile BDP İl Başkanı Çallı ve İHD Şube Başkanı Akbulut'un çağrısı üzerine olaylar büyümeden son buldu. Askerlerin, Meskan Dağı'nda herhangi bir karakol inşaatı olmadığını söylemesi üzerine Çallı, Akbulut ve bazı partililerden oluşan bir heyetin, karakol yapıldığı iddia edilen bölgeye giderek inceleme yapmasına izin verildi.

        Bölgede incelemede bulunacak olan heyetin, döndükten sonra açıklama yapması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ