Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çavuşoğlu'na AKPM'den madalya,AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi Parlamanterler Meclisi'nden Onursal Başkanlık diploma ve madalyası verildi

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na, Avrupa Konseyi (AKPM) Parlamanterler Meclisi Onursal Başkanlık diploma ve madalyası verildi.

        Avrupa Konseyi'nde düzenlenen törende, AKPM Başkanı Anne Brasseur, Çavuşoğlu'na AKPM Onursal Başkanlık diploma ve madalyasını takdim etti. Törene AKPM üyesi çok sayıda parlamenter hazır bulundu.

        Törende konuşan Çavuşoğlu, Brasseur'e teşekkür ederek , "Avrupa, Avrupa Birliği'dir, Balkanlar'dır, Türkiye'dir, Ukrayna'dır, Rusya'dır. Hepimiz Avrupa'yız. Aynı kıtada yaşıyoruz. Halklarımızın hayatı adına daha iyisini gerçekleştirmek için birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var" dedi.

        Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nde bütün dünyaya güçlü bir mesaj gönderdiklerini vurguladı. Çavuşoğlu, "Bizler, Avrupalılar ve bütün dinlerin temsilcileri olarak dinlerimiz, siyasi görüşlerimiz, milliyetimiz ne olursa olsun insanlığın temel değerlerini ve insanlık onuru için bir araya geldik" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ