Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepkiler Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan geçmiş olsun telefonu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıya devletin zirvesinden ve bütün partilerden tepki geldi.

        Başbakan Erdoğan, "Tasvip etmek mümkün değil, bu girişimleri kınıyoruz. Demokrasilerde bu yol tevessül edilecek bir yol değil" dedi. Erdoğan, bu açıklamalarından sonra Kılıçdaroğlu'nu arayarak "Geçmiş olsun" dileklerini iletetti.

        CUMHURBAŞKANI'NDAN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU

        CumhurbaşkanıAbdullahGül, Kılıçdaroglu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

        Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Meclis grup toplantıları, ziyaretçi girişleri, ziyaretçilerin Meclis'te bulunma süreleri gibi konularda, bir çok kez yazılı, sözlü açıklama yaptıklarını anımsatan Çiçek, "Gruplara, muhtemel gelişmelerden duyduğumuz endişeyi de dile getiren, resmi yazılar da yazdık" dedi.

        Çiçek, elden geldiği kadar tedbir almaya çalıştıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Burası halkın meclisi, 'ziyaretçiyim' diyerek geliyor. Bugün de grup toplantıları var. Grup toplantılarının olduğu gün çok daha fazla ziyaretçi izdihamı oluyor. Salı günleri, 12 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin geldiği günler oldu. 4 siyasi partinin grupları da arka arkaya ya da aynı saatlere denk geldiği için dar alanda, böylesine izdiham oluyor. Ne yaparsak yapalım, elbette kötü niyetliler varsa girmenin bir yolunu bulabiliyor. Ellerinde fiziki bir kısım objeler varsa, almaya çalışıyoruz. Gömleğin içinde pankartı saklayıp, pankart asmaya çalışanlar var. Ya da Meclis'e girmesi sakıncalı olduğu bize bildirildiği zaman, bunu engellemeye çalıştığımızda bazı milletvekillerimiz, 'biz onun kefiliyiz' diyerek içeri alabiliyorlar. Dolayısıyla birden çok sebepten dolayı zaman zaman şikayet ettiğimiz hususları, doğrulayabilecek gelişmelerin olma ihtimali olabileceğini hep ifade etmeye çalıştık."

        BAHÇELİ VE DEMİRTAŞ'TAN TELEFON

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

        AK PARTİ KINADI

        AK Parti'den de saldırı kınayan bir açıklama yayımlandı.

        AK Parti TBMM Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün TBMM grup toplantısını yapmak üzere salona girerken menfur bir saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na en içten geçmiş olsun dileklerinin iletildiği, bu alçakça saldırıyı yapanların şiddetle kınandığı belirtildi.

        Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesi istenen açıklamada, "Bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Çoğulculuğa ve hoşgörüye dayanan demokrasilerde her türlü şiddeti reddediyor, CHP Grup Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na, CHP Grubuna, CHP'ye gönül veren değerli vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı demokrasiye yöneliktir. Türkiye'de kutuplaştırıcı siyasetin geldiği bu safhadan da herkesin ibret alması gerektiği açık ve nettir. Saldırının amacının ortaya konması gerekiyor. CHP’ye olduğu kadar, Türk Milleti’ne geçmiş olsun diyoruz.

        BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken:Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı BDP adına şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu ve CHP’ye geçmiş olsun diyoruz. Demokratik siyaset hakkını engelleyen bir saldırıdır. Yerel seçimlerden dolayı gerginleşen siyasi atmosferden medet umanların böyle bir saldırıyı planlayabileceğine dikkat çekmek istiyoruz.

        Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: Görmek istemediğimiz tablo.

        MUSTAFA SARIGÜL

        Mustafa Sarıgül de saldırıya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Fikirler kaba kuvvet ile susturulamaz" dedi.

        MELİH GÖKÇEK TWEET ATTI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Gökçek, "Sevmesem de kaba kuvveti şiddetle kınıyorum" dedi.

        GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDİ EKER

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'na TBMM'de yapılan saldırıyı değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, saldırıyı şiddetle kınadığını ifade ederek, olayın seçim sonrasında yapılmasının manidar olduğunu dile getirdi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadığını ifade eden Bakan Eker, saldırının seçimlerden sonra yaşanmasına dikkat çekti. Bakan Eker, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdarğlu'na TBMM'de yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Menfur bir saldırıdır, kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Bu tür saldırıları milletimiz nefretle karşılamaktadır.

        Hiç kimseye hiçbir şekilde yapılmaması gereken bir davranıştır. Olayın müsebbibi olan kişi de yakalanıp, hukuk önünde hesabını verip cezasını çekecektir. Çok üzüldüğümü ve nefretle kınıyorum. Olayın seçimin ertesinde meydana gelmesi ayrıca manidardır. Saldırının niyetini, perde arkasında ne var ne yok bilmiyordum.

        ma her ne sebep ve şekille olursa olsun, bu tür saldırıların TBMM veya başka bir yerde, bir siyasi partinin genel başkanına, mensubuna yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez, nefretle karşılanır" dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRIYI PROTESTO ETTİLER

        Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı genel merkez önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

        Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Gençlik Kolları bugün TBMM'de yapacağı grup toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı CHP Genel Merkezi önünde toplanarak protesto etti. “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu yanındayızö pankartı açan grup adına konuşan CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hikmet Akpınar, Kemal Kılıçdaroğlu'na grup toplantısına katılmak üzereyken karanlık mihrakların maşası olduklarına inandıkları bir şahsın saldırısına uğradığını belirtti.

        Türkiye'de toplumun her zamankinden daha fazla huzura ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Akpınar, “ Bu saldırı siyaseti gerginleştirmek, bu gerginlikten çıkar sağlamak amaçlayan kişi ve gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir. Parlamento tarihinde ilk kez bir genel başkana yönelik saldırı oldu.

        Soruşturmanın bir an önce yapılmasını ve özellikle bu saldırının arkasında ki güçlerin bir an önce ortaya çıkarılıp yargıya sevk edilmesini bekliyoruzö şeklinde konuştu.

        Yumruklu saldırı sırasında olay yerinde bulunan Akpınar, yaşananları da aktardı. Şahsın bir an da koşarak genel başkana saldırdığını anlatan Akpınar, yumruk attıktan sonra saldırgana müdahale ettiklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ