Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da Çocuk gelini öldüren kocaya müebbet

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR(AHT)

        Diyarbakır'da, 25 kasım 2013'te Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde, imam nikahlı eşini boğarak öldüren kocaya jet ceza verildi. Minibüs şoförlüğü yapan Mehmet Emin Çapat (19), lise öğrencisi olan teyzesinin kızı Songül Malçok'u 15 yaşındayken kaçırıp imam nikahla evlendi. İddiaya göre 1 çocukları olan çift arasında geçimsizlik baş gösterdi ve Çapat tartıştığı eşini başındaki yazmayla boğarak öldürdü. Davanın iddianamesinde çiftin resmi nikahı olmadığı için savcı çocuk gelin Songül'ü yasa gereği 'eş' saymadı. Savcı bu nedenle de Çapat hakkında TCK'nın 81/1-e maddesinde yer alan 'Kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

        AVUKAT: "EŞ OLARAK KABUL EDİLMELİ"

        Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında söz alan müdahil avukatlardan Semire Nergiz ise, "Savcı maktulü sanığın eşi olarak kabul etmemekte, oysaki dini nikahlı olsalar bile sonuta aynı evde yaşıyorlar. Bu itibarla 5237 sayılı TCK'nın 82/d maddesinde anlatılan ve artırım nedeni olarak kabul edilen eşe karşı cinayet suçunun olduğu kanaatindeyiz. Bunun uygulanmamasını ayrımcılık olarak görüyoruz. Sanık hakkında her hangi bir indirim sebebi uygulanmaksızın sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz " dedi.

        "KEŞKE BOŞANSAYDIM"

        Mahkeme heyetinin son söz verdiği tutuklu sanık Mehmet Emin Çapat ise, "Eşim bana sadık kalmayacağını söyledi. Bu nedenle olay meydana geldi. Beni sevdiği doğrudur. Kaçarak evlendiğimiz de doğrudur. Olayın olduğu gün uyuşturucu almıştım. Keşke eşimi öldürmeseydim ve onu boşasaydım. Yaptığım eylemlerden dolayı pişmanım." şeklinde konuştu.

        İNDİRİM UYGULANDI

        Mahkeme heyeti, sanık Çapat'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, sanığın duruşmadaki olumlu hal ve davranışlarını göz önünde bulundurarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ