Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        AK PARTİ'DE ŞOK İSTİFALAR!

        Yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP'ye kaptıran Burdur'da, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici ile il yönetim kurulu üyeleri ve merkez İlçe Başkanı Ali Çoban ile merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

        2

        ASKERE E-DEVLETLE SEVK

        Mayıs 2014 er celbinden itibaren 12 aylık er statüsünde askerlik hizmetine tabi yükümlüler, askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden alacakları sevk belgesiyle birliklerine katılabilecek.

        3

        ÇELİK'TEN 'YUMRUK' AÇIKLAMASI

        AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Sayın Adalet Bakanımız başta olmak üzere tüm partilerinin temsilcilerine çağrıda bulunuyorum; bu tür saldırılarla ilgili mutlak suretle caydırıcı olabilecek bazı cizai müeyyidelerin getirilmesi gerekiyor" dedi.

        4

        NİSAN ORTASINDA KAR SÜRPRİZİ!

        Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bu sabah etkili kar yağışı görüldü. Yağışın etkisiyle ilçe merkezi kısa sürede beyaza büründü.

        5

        "180'İ AŞKIN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, usulsüz ve yasa dışı dinleme konusunda Adana başta olmak üzere birçok ilde 180'i aşkın soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Şu ana kadar 150'ye yakın görevlinin görevden uzaklaştırıldığını belirten Bakan Ala, Cumhuriyet başsavcılıkları ve müfettişler tarafından çalışmaların devam edeceğini kaydetti

        6

        SEMİH ŞENTÜRK, FENERBAHÇE MAÇINDA...

        Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, teknik heyetin onay vermesi halinde Semih Şentürk'ün Fenerbahçe maçında oynayacağını söyledi.

        7

        İKİ YILDIZ KADRO DIŞI

        Bordo-mavili takımın Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman ile Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora'nın, teknik sorumlu Hami Mandıralı tarafından kadro dışı bırakıldığı bildirildi.

        8

        RONALDO ŞOKU!

        Borussia Dortmund'a 2-0 kaybedilen Şampiyonlar Ligi rövanş maçında yedek bekleyen Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun 2 hafta daha forma giyemeyeceği iddia edildi. Cristiano Ronaldo, büyük ihtimalle Barcelona ile oynanılacak Kral Kupası final maçında ve Şampiyonlar Ligi yarı final ilk ayak maçında görev alamayacak.

        9

        FENERBAHÇE ÜLKER'DE İLK AYRILIK

        Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Birleşik Amerikalı oyuncu Pierre Jackson ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayırdı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada "Pierre Jackson'a, sarı lacivertli formayı terlettiği süre zarfındaki katkıları için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz" denildi.

        10

        "GALATASARAY BAYRAĞI AÇARIM"

        Arda Turan, takımı Atletico Madrid’in Barcelona’yı devirip Devler Ligi’nde yarı finale kaldığı karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Milli yıldızımız, “Şampiyonlar Ligi’nde finale kalıp kupayı kaldırırsak, seremonide Galatasaray bayrağı açarım” dedi.

        11

        ÇIPLAK İSYAN SOKAĞA TAŞTI

        Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler kapsamında öğrencilerin sosyal medyada "çıplak olmak daha iyidir" etiketiyle başlattıkları çıplak poz paylaşma eylemi bir rekora gidiyor.

        12

        NORVEÇ ORDUSUNDA KADIN KOMANDO DÖNEMİ

        Norveç'te Şubat ve Mart aylarında yapılan anonslar üzerine komando olmak için müracaat eden 173 kadın asker, erkeklerle aynı şartlarda eğitim alarak 2015'de göreve başlayacak ve özel birimlere katılma hakkını kazanacak.

        13

        BARIŞ MASASI

        İngiltere’nin Windsor Şatosu tarihi bir barış yemeğine sahne oldu. Kraliçe 2’nci Elizabeth, 2005’teki anlaşmayla son bulan Kuzey İrlanda çatışmasının ardından ilk kez İrlanda heyetini ağırladı. Yemeğe eski IRA Komutanı McGuinness de katıldı.

        14

        YUNANİSTAN MERKEZ BANKASI'NA BOMBALI SALDIRI

        Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Yunanistan Merkez Bankası binasının önünde şiddetli patlama meydana geldi. Patlayıcı yüklü otomobilin infilak etmesi üzerine banka ve çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

        15

        'ONA ŞEHZADE DEMEYİN'

        Muhteşem Yüzyıl'ın Kanuni'si Halit Ergenç, önceki gün oğlu Ali'yle birlikte Nişantaşı turu yaptı. Ergenç, oğlu Ali’ye ‘şehzade’ denmesine tepki gösterdi. "Ona böyle seslenmeyin" dedi.

        16

        "100 ÇOCUK YAPARIM"

        Uzun süre beraber olduktan sonra ayrıldığı Fransız şarkıcı Vanessa Paradis'ten biri kız biri erkek iki çocuğu olan ve ocak ayında ABD'li oyuncu Amber Heard'le nişanlanan yakışıklı Johnny Deep katıldığı bir programda, "İmkânım olsa 100 tane yapardım" dedi

        17

        ACUN ÇOK KIZACAK

        Acun Ilıcalı ile yaşadığı beraberlikten bir kız çocuğu dünyaya getiren Şeyma Subaşı, Ilıcalı’nın tüm ikazlarına rağmen sosyal medyada fotoğraf paylaşmaya devam ediyor. Ilıcalı’nın bir türlü söz dinletemediği Subaşı son olarak Acun sayesinde tanıştığı ünlü futbolcular Mesut Özil ve Arda Turan'la çektirdiği fotoğrafları Instagram hesabında yayınladı.

        18

        FACEBOOK'UN EN ÇOK KULLANILAN ÖZELLİĞİ KALKIYOR!

        Facebook'un mobil platformlarda yapacağı yeni değişiklik çok kullanıcıyı kızdıracak. Bu sefer Facebook, kullanıcıların en çok kullandığı özel mesajlaşma özelliğini Facebook uygulamasından kaldırmayı planlıyor. Kullanıcılar bunun yerine artık Facebook Messenger uygulamasını kurmak zorunda kalacak.

        19

        DERİNCE LİMANI'NDA FLAŞ GELİŞME

        Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Derince Limanı için bu ay yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi.

        20

        23 MİLYON KREDİ KARTI SAHİBİNE MÜJDE

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) önceki gün görüşe açtığı yönetmelik taslağındaki ‘limiti 5 bin TL’nin altında olan kredi kartlarından yıllık 25 TL’den fazla kart ücreti alınamaz’ maddesi 23 milyon kart sahibini ilgilendiriyor. Türkiye’de toplam kredi kartı sayısı 57 adet olsa da BDDK’nın taslağı hazırlarken sanal ve ek kartları dikkate almadığı, çalışmayı ve hesaplamayı 35 milyon aktif kredi kartı üzerinden yürüttüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ