Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kaza seyrederken kazaya kurban gitti!

        Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde 2'si TIR toplam 5 aracın karıştığı trafik kazasında, kazayı izlemek için duran TIR'a arkadan çarpan diğer TIR'ın şoförü Bünyamin Dervişoğlu hayatını kaybetti.

        Fethiye- Antalya Karayolu Sarıyer Mahallesi'nde bugün 14.00 sıralarında meydana gelen kazada, Antalya istikametinden Fethiye'ye seyreden 50 yaşındaki Dursun Balcı idaresindeki sıcak asfalt yüklü kamyon, freninin boşalmasıyla kontrolden çıktı. Aracı kontrol edemeyen Balcı, direksiyonu ormanlık alana çevirdi. Ormanlık alana giren kamyon devrilerek ters döndü. Ağır yaralanan Dursun Balcı, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

        Kazayı gören 48 H 7467 plakalı otomobil sürücüsü Ahmet Güçlü ile 48 L 2493 plakalı kamyonet sürücüsü Üzeyir Bayram, araçlarını karayolu kenarına arka arkaya park etti ve ters dönen kamyonu izlemeye başladı. Antalya'dan Fethiye istikametine seyreden 48 E 2788 plakalı TIR şoförü Birol Kaplan da kazayı görüp yavaşladı. Bu sırada aynı yönde seyreden Bünyamin Dervişoğlu yönetimindeki 34 JN 6584 plakalı bir başka TIR, büyük bir süratle Birol Kaplan yönetimindeki TIR'a arkadan çarptı.

        Çarpmanın etkisiyle devrilen 2 TIR, yol kenarındaki otomobil ve kamyoneti ezdi. Kazada ezilen TIR kabininde sıkışan TIR şoförü Bünyamin Dervişoğlu hayatını kaybederken, diğer TIR şoförü Birol Kaplan hafif yaralandı. Kaza sırasında otomobil ve kamyonette kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

        Hurda yığınına dönen araçta sıkışan Dervişoğlu, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkarıldı. Dervişoğlu'nun cesedi Fethiye Devlet Hastanesi morguna konuldu.

        Kaza hakkında bilgi veren Birol Kaplan, aracı yüklü olduğu için yokuş aşağı yavaş seyrettiğini söyledi. Bünyamin Dervişoğlu idaresindeki TIR'ın aşırı yüklü olduğunu öne süren Kaplan, "TIR'ın tonajı fazlaydı, yavaşlayamadı ve bana arkadan çarptı. Ben de direksiyon hakimiyetini kaybettim ve diğer araçlara çarptım. Ben, bana çarpan TIR'ı yolda solladım. Lastiklerinden çok duman çıkıyordu" dedi.

        Kazaya ilişkin Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ