Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa CHP'de işgal başladı

        CHP Genel Merkezi Twitter’de “OccupyCHP” alan adı altında örgütlenen “CHP’yi işgal et” girişimi üyesi gençler, CHP’yi işgal girişimine başladılar.

        CHPGenel Merkezi'ne öğle saatlerinde gelmeye başlayan gençler, bazıCHP'li milletvekilleri, partililer ve gençlik kolları üyelerince karşılandı. Gruptakilere burada çeşitli ikramlarda bulunuldu.

        CHPManisa Milletvekili Özgür Özel, kendilerinin de daha önceCHP'yi "işgal" etmeye çalıştıklarını ancak eylemlerinin kısıtlı kaldığını söyledi.

        CHP'nin az sayıda genç milletvekili olan, az sayıda gencin siyaset yaptığı bir parti olarak görüldüğünü belirten Özel, "Bugün arkadaşlarCHP'ye geliyorlar veCHP'de siyasete müdahale etmenin ilk adımını atıyorlar.CHP'yi bunun için bir seçenek olarak görüyor olmaları bizim açımızdan çok önemli" dedi.

        Partinin bu konuda çok önemli eksikleri olduğunu dile getiren Özel, şunları söyledi:

        "Buna hiçbirimiz karşı çıkamayız ama onlar dışarıdan eleştirmek yerine artık içeriye gelip düzeltmeye çalışıyorlar.CHP'de siyaset yapan genç bir milletvekili olarak bunun hem parti içinde bize, gençlere güç verdiğini hissediyoruz hem deCHP'ye gelen bu arkadaşların bundan sonra kendilerini eskisine göre muhalif duruşlarında daha güçlü hissedeceklerini düşünüyoruz. Eleştiriyorlar, en büyük güç de bu. Çünkü siyaset hep kendini iyi anlatabilmenin sanatı olarak geçiyor ama bazen de oturup neyi nerede yanlış yaptık diye önüne koymak gerekiyor. Özeleştiri mekanizmasını işletiyoruz ama gençlerin ağzından gelecek özellikle yapıcı eleştiriler bunu okuyabilen bir parti için çok ön açıcı olabilir."

        İkramların ardından partinin giriş katındaki salonda toplanan gençler adına konuşan Ceren Aral da sosyal medya üzerinden buluştuklarını ve "işgal" kelimesini olumsuz anlamda kullanmadıklarını belirtti.

        Kendilerini en iyi ifade edebileceklerini düşündükleriCHP'de bir araya gelmeyi doğru bulduklarını dile getiren Aral,CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olumlu yaklaşımı için teşekkür etti. Aral, gençler olarak, yapıcı eleştirilerleCHP'ye güç katacaklarına inandığını söyledi.

        Konuşmanın ardından düzenlenen forum, basına kapalı gerçekleşti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ