Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Foto muhabiri Kerim Şevket Ökten son yolculuğuna uğurlandı

        Çanakkale'de motosikletiyle ilerlerken yıldırım isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren European Pressphoto Agency (EPA) Türkiye temsilcisi ve foto muhabiri Kerim Şevket Ökten son yolculuğuna uğurlandı. Aybige Ökten eşinin tabutunu omzunda taşıdı.

        MESLEKTAŞLARI ONU ANLATTI

        Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Ökten'in çok sayıda yakınları, seveni ve meslektaşları katıldı. 42 yaşında vefat eden Kerim Şevket Ökten'in eşi Aybige Ökten güçlükle ayakta dururken eşinin tabutu başından bir an olsun ayrılmadı. Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan Aybige Ökten'i yakınları teselli etti. Cenaze namazı sırasında da ön tarafta saf tutan Aybige Ökten, eşinin fotoğrafını da elinden bırakmadı. EPA foto muhabirlerinden Gero Breloer, Ökten ile bir çok işte görev aldıklarını ifade ederek, "İyi bir foto muhabiri ve arkadaştı. İnsan olarak, arkadaş olarak çok iyi bir insandı. Beraber Formula 1 fotoğrafları çektik. Çok kötü bir kaza sonucunda kaybettik. Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Ökten'in 20 senelik arkadaşı aynı zamanda meslektaşı Tolga Bozoğlu ise kazanın olduğu andan itibaren çok sayıda telefon aldıklarını ve insanların üzüntülerini dile getirdiğini belirtti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kerim Şevket Ökten'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        GÜL'DEN BAŞBAĞLIĞI MESAJI

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ökten'in vefatı dolayısıyla eşi Aybige Ökten'e bir telgraf göndererek üzüntülerini ifade ettiği ve başsağlığı dilediği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ