Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Organları 5 kişiye hayat olacak

        Mersin'in Anamur İlçesinde iki hafta önce geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Hami İlkar'ın organları 5 kişiye hayat olacak.

        Anamur İlçe merkezinde 15 gün önce meydana gelen kazada, aynı güzergahta yan yana giden 18 yaşındaki Kubilay Kibrit yönetimindeki 33 L 25 92 plakalı motosikletle, Hami İlkar yönetimindeki 33 L 4064 plakalı motosiklet, aniden yola çıkan Bayram Ali Yıldız yönetimindeki 33 LV 489 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Hami İlkar başından ağır yaralanırken, diğer sürücüsü Kubilay Kibrit hafif yaralanmıştı. Kazanın ardından Özel Anamed Hastanesi'ne kaldırılan Hami İlkar'ın bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti.

        Ailesi Hami İlkar'ın organlarını bağışlayınca Organ Bağış Koordinasyon Merkezi'nin yönlendirmesiyle Antalya ve Gaziantep'ten ekipler ambulans helikopterle Anamur'a geldi. Ekipler, Hami İlkar'ın kalp, pankreas ve karaciğer ve 2 böbreği organ bekleyen hastalar için çıkarttı.

        İlkar'ın kalp, pankreas ve karaciğerini Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, böbreklerini ise Gaziantep'te organ bekleyen hastalara nakil edilmek üzere götürdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ