Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Düğünde feci kavga, Osmaniye düğün kavga, düğünde silahlı kavga

        Osmaniye'de düğün evinde çıkan silahlı kavgada 3'ü polis, 20 kişi yaralandı. Kavganın, erkek ve kız tarafının, mahalli sanatçıdan farklı şarkı istemesi üzerine çıktığı belirlendi.

        Edinilen bilgiye göre, yörede "Cono Aşireti'' olarak bilinen vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki düğüne Ankara'dan getirilen mahalli ses sanatçısı Nurettin Çalışkan'dan, kız tarafından bir davetlinin bir şarkıyı seslendirmesini istedi. Düğün sahibinin istek yapılan şarkının seslendirilmemesi yönünde ısrarı üzerine tartışma çıktı. Alkolün etkisiyle tartışma, kısa sürede silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü.

        İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kavgaya müdahale etti. Müdahale sırasında 3'ü polis, 20 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi, özel harekat ekiplerince düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve araçlarında yapılan aramada 5 tüfek ve tüfeklere ait çok sayıda fişeğe el konuldu.

        Görgü tanığı K.E, kavganın, düğünde Ankara'dan gelen ses sanatçısı Çalışkan'dan erkek ve kız tarafının ayrı ayrı şarkı seslendirmesini istemesi yüzünden başladığını, davetlilerin alkolün etkisiyle tartışmayı kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştürdüğünü söyledi. Bir başka görgü tanığı da kavgaya neden olan ses sanatçısının çatışma başlar başlamaz düğün evinden uzaklaştırılarak Ankara'ya gönderildiğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ