Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY uçağında panik, uçakta bomba araması

        Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Moskova seferini yapacak olan yolcu uçağında bir yolcunun 'Klimaları açın patladık' demesi üzerine, havacılık kuralları gereği uçakta bomba araması yapıldı. Arama sonucu uçakta herhangi bir bulguya rastlanmadı.

        Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları'nın TK-415 sefer sayılı TC-JRU kuyruk tescilli Airbus A340 tipi yolcu uçağı 16.35'te İstanbul'dan Moskova'ya gitmek üzere 215 numaralı körük kapısından yolcu alımını tamamladı. Uçağın kapı kapatmasının ardından Türk vatandaşlı bir yolcu sıcaktan bunaldığını belirterek kabin ekiplerinden klimayı açmasını rica etti. Kabin ekipleri ise yolcuya, klimaların kalkışta açılacağını söyledi. Yolcunun 'Klimaları açın patladık' demesine üzerine kabin ekipleri havacılık kuralı gereği 'Patlama' kelimesini şüpheli kelimelerde sayarak kaptan pilota bildirdi. Kaptan pilot ise durumu güvenlik güçlerine iletti. Ardından polis ekipleri uçağa gelerek kabin ekipleri ile tartışan yolcuyu gözaltına aldı. Tüm yolcular ve kabin ekipleri uçaktan boşaltılırken valizler ve yolcuların eşyaları prosedür gereği X-ray cihazından geçirildi ve uçak şüphesi üzerine arandı.

        Yolcular güvenlik kontrolünün ardından baka bir uçağa alındı. Yeni tahsis edilen Moskova uçağı ise bir buçuk saat gecikmeli olarak havalanabildi. Şüpheli yolcu ise ifadesi alınmak üzere Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ