Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Sarıgül genel başkan yardımcısı olacak mı?

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, delegelerin kongre talebi olmadığını söyledi. Olağanüstü kurultayın şu an gündemde olmadığını belirten Tekin, Sarıgül'ün genel başkan yardımcılığı istediği yönündeki haberlere de tepki gösterdi.

        Gürsel Tekin ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM'de birlikte basın toplantısı düzenledi.

        SARIGÜL GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK MI?

        Konuşmaların ardından sorulara yanıt veren CHP'li Tekin, Mustafa Sarıgül'ün genel başkan yardımcılığı isteyip istemediği yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Gazetecinin cahilini Allah kimseye göstermesin. Bir gazeteci siyasi partilerde yöneticilik ne olur diye bir bakar. Bakmamışsa ne diyeceğim. Ona ancak o kadar cevap verebilirim."

        Olağanüstü kurultay yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorulara karşılık Tekin, şunları söyledi: "Olağanüstü kurultay koşullarını delege belirler. Şu an öyle bir şey yok. Bugüne kadar herhangi bir CHP delegesinin kongre talebinin olmadığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. CHP'de kongre sorunu yok. Bunu herkes bilsin. Özellikle havuz medyasında oturup da bize akıl verenler kendilerine bir baksınlar. Solda parçalanmayı arzu edenlerin olduğunu biliyorum. Elbette arkadaşlarımızın eleştirileri olabilir. Bu son derece doğaldır. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Parti içindeki eksikliklerin aksaklıkların tartışılması doğal. Bir kısım arkadaşların keşke medya kanalı ile değil parti mekanizmalarını kullanarak bunları yapsalar daha makul olurdu. Gazeteler aracılığı ile bu tartışmaların yapılması doğru değil."

        "KUTLU DOĞUM TOPLANTISI SİYASET MALZEMESİ YAPILDI"

        Kutlu Doğum programında Başbakan'ın yaptığı konuşmaları eleştiren Tekin, "Dün özellikle Diyanet İşlerini de kullanarak, en kutsal değerlerimiz olan Hz. Peygamber'in doğum yıldönümünde siyaseten onu aşıp siyasal malzeme haline getirmesini de bütün toplumun özellikle inanan insanların vicdanına sunmak istiyorum. Bu konuda Diyanet İşleri'nin de sanki bir AKP il toplantısı gibi kullanılmasını şiddetle kınıyorum. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanı'nı siyasete bekliyoruz. En önemli kurumumuz olan Diyanet İşleri'nin çürümesi bizi üzmüştür." ifadelerini kullandı.

        CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

        Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Tekin, şunları söyledi: "Biz Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tanımımız şu: Anayasaya hukuka saygılı olacak. 76 milyonun güvencesi olacak. Yerel medyanın da genel medyanın da siyasetçinin de vatandaşın da sivil toplum örgütlerinin de güvenebileceği bir cumhurbaşkanı. Yurttaş ittifak edecek. Yani bugün yine havuz medyası gibi havuz araştırma grupları var. Araştırma şirketlerini merak ediyorum. Bir gün bir TV kanalında benimle tartışmaya var mısınız? Kamuda ne kadar işler yaptığınızı açıklayın. Araştırma şirketlerini de kirliliğe bulaştırmışlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ