Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adana'daki yasa dışı dinleme soruşturmasında tahliye kararı

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Adana Valiliği, emniyet müdürlükleri, bazı hakimlerin ve adliye görevlilerinin telefonlarının terör örgütü kapsamındaymış gibi gösterilip dinlendiği iddialarıyla başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan 2'si eski emniyet müdür yardımcısı 6 polis, itiraz üzerine tahliye edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın yürüttüğü ‘yasadışı dinleme' soruşturması kapsamında istihbarat ve terörden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, eski İstihbarat Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin, 100. Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri olan Komiser Fevzi Mert ile polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal ile emekli olan Abdullah Karaca 9 Nisan'da tutuklandı. Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Bilgin ve diğer polislerin avukatları karara itiraz edip tahliyelerini istedi.

        TAHLİYE EDİLDİLER

        Tahliye taleplerini inceleyen Adana 8. Asliye Ceza Hakimi, akşam saatlerinde 6 polisin tahliyesine karar verdi. Soruşturma kapsamında Trabzon'dan Adana'ya getirilen Aytaç Akyol ise önceki gün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı. Polis memurları Mehtap Avcu ve Ramazan Kasap'ın ise daha önce savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verilmişti.

        "2 KARAR DA TARTIŞILMALI"

        Eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin'in avukatı İsa Ayanoğlu, "Bugün tahliye kararını veren hakimin kararı da hukuk kuralları çerçevesinde hukuki mi değil mi, yasal gerekçeleri doğru mu değil mi bağlamında tartışılmalı, yine tutuklamayı veren hakimin de kararı bu bağlamda değerlendirilmelidir. Ülkemizde Türk adaleti belki topaldır, ama kör değildir. Adalet er geç tecelli edecektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ