Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de 1 Mayıs talebi

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileriyle görüştü. İstanbul Valisi Mutlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma ve Kazancı Yokuşu'nda anma etkinliğine destek vereceklerini belirterek, sendikalara Yenikapı'da kutlama yapmalarını önerdiğini ifade etti.

        Kutlamalar için "Yenikapı dışında herhangi bir alternatif olmayacaktır" diyen Vali Mutlu, şunları söyledi:

        "Henüz daha Valiliğimize 1 Mayıs ile resmi müracat yok. Resmi olarak cevap işlemi söz konusu olmamıştır. Karşılıklı olarak tutum ve düşüncelerimizi paylaştık. Taksim'in işçilerimiz için çok önemli bir meydan olduğunu belirttim. Atatürk Anıtı'nda ilgililerin çelenk sunma merasiminin gerçekleşmesinin anlamlı olduğunu ifade ettim. Ayrıca Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyorum. Anma seramonisinin gerçekleşmesi gerektiğini belirttim. Anma etkinliğini destekleyeceğimizi söyledim. Miting konusunda ise İstanbul'da toplantı ve gösteri, yürüyüş yapmakla ilgili yeni bir dönem başlatıldığını ifade ettim. Sendikalara Yenikapı'da kutlama yapmalarını önerdim. Yenikapı dışında herhangi bir alternatif olmayacaktır. Kazlıçeşme de olabilir ama Yenikapı bizim için, ulaşım anlamında da mükemmel bir bölgedir. Bizden destek istemeleri halinde taşıma anlamında istenen desteği vereceğimizi de söyledim. Bu yıl Yenikapı bittiği için Yenikapı'yı uygulamaya koyduk. Anadolu Yakası'nda Maltepe bittiğinde de artık Kadıköy bölgesinde de yeni bir dönemi başlatacağız. Bu nedenle geçen yıl Kazlıçeşme için yapmış olduğumuz öneriyi bu yıl Yenikapı için teklif ettik."

        "TAKSİM'DE KUTLAMA YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

        DİSK Başkanı Kani Beko, ise "Vali, kutlamaların Taksim dışında başka yerlerde yapılmasını önerdi ama biz Taksim'de kutlama yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

        Beko, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için son dakikaya kadar görüşmeleri sürdüreceklerini ifade etti.

        Beko, "Biz 4 konfederasyon olarak yapmış olduğumuz basın toplantısında 1 Mayıs birlik dayanışma mücadele gününün Taksim'de kutlanması yönünde bir karar çıkmıştı. Daha sonra yapılan demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, emekten yana, siyasi parti temsilcilerimiz de onlarında birlik dayanışma mücadele günü 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlanması yönünde fikir beyan ettiler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ