Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli'de Gezi Parkı eylemleri, Gezi Parkı eylemleri soruşturma

        Kırklareli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı iddiasıyla yargılanan 169 kişi hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Alınan bilgiye göre, 1 Haziran Cumartesi gecesi yapılan Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı iddia edilen 169 kişi, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesince ifade vermeye çağrıldı.

        Sanık avukatlarından Emrah Arslan, yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 169 kişi hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

        Gezi Parkı eylemlerine katılarak, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet ettiği iddia edilen bu kişiler hakkında çok sayıda dava olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

        "Bu soruşturma, 1 Haziran'da yapılan gece yürüyüşüne katıldıkları iddiasıyla başlatıldı. 1 Haziran'da gündüz yürüyüş yapan kişiler hakkında zaten bir dava vardı. Aynı günde yapılan 2 eyleme katılan herkese iki dava açmaya başladılar. Bu soruşturma kapsamında 169 kişi Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine ifade vermeye çağrılıyor."

        Arslan, olayın şu anda soruşturma evresinde olduğunu ve açılmış dava bulunmadığını, ifadelerin alınmasının ardından iddianame hazırlanacağını ve mahkeme kabul ederse 169 kişi hakkında yeni bir dava açılacağını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ