Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Başbakan samimiyetsiz ve şaibeli kişiliktir

        MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'a yüklendi. "Başbakan samimiyetsiz ve şaibeli kişiliktir" diyen Bahçeli, "Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip, hapishane kapılarını açınca bu şahsın herkese dava açmasını teşvik etmek samimiyetsizlik değil midir? Esma’ya ağlayıp Berkin ve annesini meydanlarda yuhalatmak samimiyetsizlik değil midir?" dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

        Başbakan samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiştir. Başbakan samimiyetten sınıfta kalmış bu kapsamda kaydı silinmiş, tasdiknameyi almıştır. 17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını komplo ile tarif etmek samimiyetsizlik değil midir?

        Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon haram para saklamak malum müdürü ceza evinden çıkarmak samimiyetsizlik değil midir? Bilal’in küpünü doldurup, Burak’ın gemi filosunu güçlendirirken cebinde çay parası olmayana sırt çevirmek samimiyetsizlik değil midir? Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip, hapishane kapılarını açınca bu şahsın herkese dava açmasını teşvik etmek samimiyetsizlik değil midir?

        Malum banka müdürünü gözümüzün içine baka baka Ziraat Bankası yönetimine atamak samimiyetsizlik değil midir? Polislerin destan yazdığını söyledikten sonra Emniyet’i Cibali karakoluna çevirmek, cadı avı başlatmak samimiyetsizlik değil midir? Esma’ya ağlayıp Berkin ve annesini meydanlarda yuhalatmak samimiyetsizlik değil midir?

        "ADALETİ NEFESSİZ BIRAKMIŞTIR"

        Bize göre Başbakan samimiyetsiz ve şaibeli kişiliktir. Başbakan tercihini yapmış yolunu çizmiş tarafını belli etmiştir. Başbakan ve hükümeti 17 Aralık'tan beri yargı ile kavga etmektedir. Savcıları sindirmek hakimleri etkisiz kılmak için hukuk katliamı yapmıştır. Başbakan oğlunu, damadını, bakanlarını, bürokratlarını, yandaş işadamlarını adaletten kaçırmak için millet iradesini çarpıtmıştır. Başbakan adaleti nefessiz bırakmış, şarlatanları güvenceye bağlamıştır. HSYK için alelacele düzenlemeye gidilmiştir.

        "BU İSABETLİ KARARDIR"

        Anayasa Mahkemesi HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasını engellemiş Anaysa Mahkemesi AKP hükümetinin HSYK'yı sinsi emellerine alet etme çabasının önüne geçmiştir. Bu isabetli karardır. Anayasa Mahkemesi kararlarının geçmişe yürümeyeceği bilinen husustur.

        Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti Anayasaya aykırılığı ortada olan HSYK'da ısrar etmiş ve kanun TBMM'de kabul edilir edilmez atama furyasına gidilmiştir. Boşalan HSYK kadrolarını yandaşlarla doldurmuştur. Düzenlemeden mağdur olanlara göreve iadesi ahlaki zorunluluktur.

        Başbakan Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymadığını açıklamıştır. Başbakan işine gelmeyince bu defa Anayasa Mahkemesini taşlamaya başlamıştır.

        "YENİ HEDEFİ ANAYASA MAHKEMESİ"

        Başbakan ve karanlık adamlarının yeni hedefinde Anayasa Mahkemesi vardır. Acaba bu saldırının cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakası var mıdır?

        "TÖVBELER ETSE, ÖZEL DERSLER ALSA DA..."

        Bu Başbakan TC'ye nefret duyduğu için bunu tabelalardan söktürmüştür, Ne Mutlu Türküm sözünü dağdan taştan sildirmiştir. Başbakan millilikten ne anlamaktadır. Millilik konusunda kendini yetiştirmek amacıyla kitaplar yutsa, tövbeler etse, özel dersler alsa Başbakan'dan milli şahsiyet çıkmaz. Millik bu isme kesinlikle yakışmaz. Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi ile geçmişteki sözleri bugün kendisini yalanlamaktadır. Başbakan burada da yere çakılmıştır.

        MİT TEKLİFİ

        Bu teklif tepeden tırnağa mahsurludur. MİT'le ilgili kaygının nedeni nedir merak ediyoruz. MİT mensuplarına dokunulmazlık getirirken bu kurumu Meclis denetime açmak çelişkilidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ