Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vali Coş’a twit’le hakarete 11 ay 20 gün hapis cezası

        Neşet KARADAĞ/AHT

        Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisine Twitter’dan hakaret ettiğini iddia ettiği kişilerin cezalandırılması için hukuk savaşı açtı.

        Vali Coş, geçen yıl Twitter hesabından “Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Tayyip Erdoğan’ın belgeli yolsuzluklarını yıllar önce akladığı için onurlandırılmış biridir. Yolsuzlukları belgeleri varken yok sayan adamdır” diye yazan 36 yaşındaki G.E. isimli kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

        Suç duyurusu üzerine G.E. hakkında “sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret” suçundan sulh ceza mahkemesinde dava açıldı. 2 yıla kadar hapis cezası istenen G.E., savunmasında, davaya konuyu yazıyı kendisinin yazdığını belirterek, “Twitter’da vali bey hakkında birçok olumsuz yazıyı görünce etkilenip şuursuzca hakaret kastıyla haraket etmeden bu yazıları yazdım, pişmanım” dedi.

        100’ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

        Hâkim, G.E.’yi Vali Coş’a hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 11 ay 20 güne indirildi. Daha önce suç işlememiş olması ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varılması nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakıldı.

        5 yıl denetime tabi tutulan G.E.’ye, bu süre içinde bir suç işlerse verilen cezayı çekeceği ihtar edildi. Vali Coş’un, kendisine sosyal paylaşım sitelerinden hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 100’ün üzerinde kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu, bu suç duyuruları üzerine çok sayıda dava açıldığı öğrenildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ