Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga!

        Ahmet YUKUŞ / AHT

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında ‘Kutlu Doğum Haftası' afişleri yüzünden çıkan olaylar üniversiteyi karıştırdı. Polis, Fen Edebiyat Fakültesi'nin cam ve çerçevelerini kıran 52 öğrenciyi gözaltına aldı.

        Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerinin, Peygamberler Sevdalıları Platformu tarafından cumartesi günü yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliği için afiş dağıtması nedeniyle BDP'ye yakınlığıyla bilinen Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜO-DER) üyeleri ile aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Güvenlik güçleri Bilge Gençlik Derneği üyesi 2 öğrenciyi gözaltına aldı. Daha sonra durumu protesto etmek isteyen sol görüşlü öğrenciler, Mimarlık Fakültesi'nden Fen Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüş yaptı.

        Polisin ‘dağılın' uyarısında bulunduğu öğrenciler girdikleri fakülte binasının turnike, kapı ve pencere camlarını kırdı. Ders gören öğrencilerin bu eylemde rahatsızlığı üzerine fakülte binasına giren polis, eylemci öğrenci grubuna coplarla müdahale etti. Çevrede zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alan polis, kızlı-erkekli 50 öğrenciyi gözaltına aldı. 2'si Bilge Gençlik, 40'ı DÜO-DER üyesi olmak üzere toplam 52 kişi hakkında işlem yapıldı.

        Diyarbakır İl Eş Başkanları Zübeyde Zümrüt ve Mehmet Emin Yılmaz, üniversiteye gelerek gözaltı yapan polis müdürleri ile tartıştı. Üniversitede gergin bekleyiş sürerken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

        Geçtiğimiz yıl aynı nedenle karşıt öğrenci grupları arasında çıkan ve bir hafta süren olaylarda 4'ü öğrenci ve 3'ü polis 7 kişi yaralanmış, 60 öğrenci ise gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ