Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Minik Behlül evlerine yemek getiren kamyonetin altında can verdi

        Soner ÖZCAN / AHT

        Antalya'da 2 yaşındaki çocuk, evlerine yemek getiren Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonetin altında kalarak yaşamını yitirdi. Acı haberi alarak eve gelen baba Mehmet Uğraş, oğlunun cesedini son kez öptü. Anne Sebahat Uğraş ise, "Oğlumu aracın altında gördüm, sürücüye 'Dur, oğlum var' diye bağırdım, ama sesimi duyuramadım" diye ağladı.

        Olay bugün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 950 Sokak'ta meydana geldi. Mehmet K.'nin (46) kullandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 34 FU 40 plakalı yemek dağıtım aracı, havalimanında çalışan Mehmet Uğraş'ın evinin önünde durdu. Mehmet K., yemeği verdikten sonra aracını hareket ettirmek üzere direksiyonun başına geçti. Bu sırada 2 yaşındaki Behlül Uğraş, oyuncağını almak için kamyonetin altına girdi. Küçük çocuğu fark etmeyen sürücü geri manevra yapınca kamyonet çocuğun üzerinden geçti.

        KAMYONET ŞOFÖRÜ KAÇTI

        Kazayı gören vatandaşlar hemen sağlık görevlilerini ve polisi aradı, ancak olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük çocuğun yaşamını yitirdiğini belirledi. Küçük Behlül'ün ölüm haberini alan annesi Sebahat Uğraş ve yakınları sinir krizi geçirdi. Yaşamını yitiren çocuğun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, olay yerinden kaçan kamyonetin sürücüsü Mehmet K. yakalanarak gözaltına alındı.

        ANNE: "DUR DİYE BAĞIRDIM"

        Eşinin havalimanında yeni işe girdiğini, bir yılı aşkın süredir maddi imkansızlık nedeniyle belediyenin kendilerine yemek yardımı yaptığını anlatan 4 çocuk annesi Sebahat Uğraş, oğlunun gözlerinin önünde yaşamını yitirdiğini söyledi. Acılı anne, "Yemeği koymak için içeri girmiştim. Oğlum, diğer çocuklarımla birlikte oynuyordu. Geri döndüğümde onu aracın altında gördüm. Aracın sürücüsüne ‘Dur, hareket etme. Oğlum var' diye bağırdım. Beni duyduğunu zannediyorum, ama önce geri sonra ileri gitti. Oğlumun kafası tekerin altında kaldı. Her şey gözlerimin önünde oldu. Behlül'üm gözümün önünde öldü" dedi. Aile, sürücünün gerekli cezayı almasını istedi.

        OĞLUNUN CESEDİNİ ÖPTÜ

        Öte yandan kazayı duyarak olay yerine koşan Mehmet Uğraş, gözyaşlarına boğulurken, oğlunun cesedini son kez öptü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ