Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir gün önce bir motosikletten şüphelenmişler

        Bakırköy'de eski milletvekili Adnan Yıldız'ın 300 bin dolarını gasp etmek için düzenlenen saldırıdan sonra yaralı olarak yakalanan Mehmet Beşir Artukoğlu'nun ifade vermeyi reddettiği öğrenildi. Öte yandan. bazı görgü tanıkları yaralı halde ambulans bekleyen Mehmet Beşir Artukoğlu'nun kendisine "Sizi kim gönderdi?" diye soran Yıldız ailesi üyelerine "Hüseyin" cevabını verdiğini söylediler. Olaydan bir gün önce ise, eski vekil Adnan Yıldız'ın kendisini takip eden bir motosikletten şüphelendiğini yakınlarına söylediği belirtildi.

        İSMİNİ BİLE SÖYLEMEDİ

        Bakırköy'de dün sabah biri soyguncu 3 kişinin ölümü, biri soyguncu 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan gasp girişimiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Olay sırasında yaralı olarak yakalanan şüpheli Mehmet Beşir Artukoğlu'nun hastanede tedavisi sürerken olayla ilgili ifade vermeyi henüz kabul etmediği öğrenildi. Mehmet Beşir Artukoğlu'nun hiç konuşmadığı. ismini dahi söylemediği belirtiliyor.

        YERDE YATARKEN SÖYLEDİĞİ "HÜSEYİN" CEVABI ARAŞTIRILIYOR

        Öte yandan, bazı görgü tanıkları, Artukoğlu'nun, olaydan sonra yerde yaralı olarak ambulans beklerken, Yıldız ailesi üyelerinin "Sizi kim gönderdi?" sorusuna "Hüseyin" cevabını verdiğini belirttiler. Şüpheli Artukoğlu'nun o an öldürülmekten korktuğu için bir isim uydurmuş olabileceği sanılırken, yine de bu bilginin değerlendirildiği öğrenildi.

        BİR GÜN ÖNCE BİR MOTOSİKLETTEN ŞÜPHELENMİŞLER

        Yapılan soruşturmada, eski milletvekili Adnan Yıldız'ın olaydan bir gün önce kendisini takip eden bir motosikletten şüphelenerek durumu yakınlarına anlattığı ortaya çıktı. Ancak Yıldız ailesinin bu konuda polise bir başvuruda bulunmadığı belirtildi. Yaklaşık bir ay önce de Adnan Yıldız'ın sahip olduğu döviz bürosuna bazı kişilerin kepenkleri zorlayarak girmeye çalıştıkları, ancak başarılı olamayınca kaçtıkları öğrenildi. Soruşturma kapsamında bu kişilerin saldırganlarla aynı kişiler olup olmadığı araştırılıyor.

        MOTOSİKLET ŞİŞLİ'DEN ÇALINTI ÇIKTI

        Bu arada şüphelilerin olayda kullandığı motosikletin 2 ay önce Şişli'den çalındığı tespit edildi. Geçtiğimiz şubat ayında kaybolan motosikletin şüpheliler tarafından çalınıp çalınmadığı araştırılıyor.

        Öte yandan, olayla ilgili Yıldız ailesinin ifadelerinin alınmasının, savcılık talimatıyla, cenazelerin defin işlemleri tamamlandıktan sonra yapılmasına karar verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ