Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sınav sorularının başında polis nöbet tutacak

        HABERTÜRK

        Sonuçları liselere geçişte kullanılacak 6 dersten 12 sınavın yapılmasını öngören TEOG'un son 6 sınavı, 28-29 Nisan tarihlerinde... Soruların saklandığı binaların kapısında sınav gününe kadar polis nöbet tutacak. Sınava geç kalan öğretmene ise ücret yok.

        6 dersten toplam 12 sınavın yapılmasını öngören Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) son 6 sınavı, 28-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 1 milyon 290 binin üzerinde öğrenci her gün 3’er sınava girecek. Sınavlar öncesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imzasıyla yayımlanan genelgede “soruların güvenliği” konusuna açıklık getirildi. Buna göre soruların saklanacağı binaların güvenliğinin sağlanmasında emniyet birimleri ile işbirliği yapılacak ve sınav günlerine kadar bu binaların çevresi, girişleri ve kapısının kontrolü için nöbet tutulacak. Sınav evrakının saklama merkezlerinden sınav yapılacak okullara sevkıyatı ve geri dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlileri de yer alacak.

        GEÇ KALAN ÖĞRETMENE CEZA

        Olası olumsuzluklar için yedek öğretmenler görevlendirilecek. Görevine zamanında gelmeyene ücret ödenmeyecek ve bir daha MEB’in sınavlarında görev alamayacaklar. Geç kalan ya da gelmeyen öğretmenlerin yerine yedekler görevlendirilecek.

        ÖZEL OKULDA DA VAR

        Genelgede sınavla ilgili yer alan düzenlemeler şöyle: 

        Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şub emüdürü veya maarif müfettişlerinden bir kişi veya uygun görülen okul müdürlerinden biri “bina sınav sorumlusu” olacak.  Öğretmenler kendi okulları dışında görevlendirilecek ve yazılısı yapılacak dersin branş öğretmeni o sınavda görevli olmayacak.  Bir okulun tüm öğretmenleri aynı okullarda görevlendirilmeyecek.  Özel okullarda yapılacak sınavlarda, resmi okul öğretmen ve yöneticileri gözetmen olacak.  Nakil olan ya damevsimlik işçi ailelerinin çocukları ile yeni açılan okullardaki öğrenciler yedek sınav evraklarıyla ve yedek salonlarda girecek.  Her salonda 20 öğrenci tek tek sıralara oturtulacak. Sınıflarına 20’şer sıranın sığmadığı okullarda 2 salon planlaması yapılacak.  Her dersin soruları, sınav başlarken poşetlerden çıkarılacak.  Sınavlara ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler alınacak ama ek süre verilmeyecek. Sınav bitene kadar en az 2 öğrenci sınıfta kalacak.  Emniyet görevlileri üst araması yapmayacak. Ancak sınav evrak kutularının açılması sırasında her okulda bir emniyet personeli bulunacak. Bina sınav komisyonu kutu açma ve kapama işlemleri ile ilgili tutanakları hazırlarken, emniyet görevlisi de bu tutanakları imzalayacak.  Soru kitapçıkları 29 Nisan’daki ikinci oturumun ardından öğrencilere verilecek.  Sınıfların duvarlarında eğitime yardımcımateryal varsa üstü kapatılacak.  Veli ve görevli olmayanlar sınav salonlarının bulunduğu binalara giremeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ