Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: 'Vatan haini' ifadesini Erdoğan'da kullandı o ifade nedeniyle saldırı düzenlendi

        HABERTURK.COM

        2 hafta önce grup toplantısına giderken Orhan Övet tarafından yumruklu saldırıya uğrayan CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Habertürk’e anlattı.

        Eşinin de olaya üzüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan’la resmi ve kısa bir konuşma gerçekleştirdiği söyledi.

        Kılıçdaroğlu, “ ‘Vatan haini’ ifadesini kullandı. Ben ülkemi seviyorum. Ülkeme neden hainlik edeyim. Bu ifadeyi Erdoğan’da kullandı. Onun kullandığı ifade nedeniyle bu saldırı düzenlendi. Toplumu ayrıştırarak siyaset yaparsanız sonuç böyle olur. “ dedi.

        Kılıçdaroğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:

        Grup toplantısına gidiyordum bizim gittiğimiz koridorda BDP’nin de toplantı yaptığı salon var yolda Sayın Sakık’la tokalaştık giderken bir kişi fırladı ve yumruk attı. İlk karşılaşmamız bu oldu. Neden bu saldırıya yeltendiğini bilmiyorduk. ‘Vatan haini’ ifadesini kullandı. Saldırgana üzüldüm ve acıdım işsiz birisi olduğunu öğrendim. Ben ülkemi seviyorum.Ülkeme neden hainlik edeyim. Bu ifadeyi Erdoğan da kullandı. Onun kullandığı ifade nedeniyle bu saldırı düzenlendi. Toplumu ayrıştırarak siyaset yaparsanız sonuç böyle olur.

        Bireysel saldırı olduğuna inanıyorum. Bilinçli, tasarlanmış saldırı olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın sonucunu beklemek en doğrusu.

        BAŞBAKAN’LA NE KONUŞTU?

        Çok kısa ve resmi konuşma oldu. Olayın araştırıldığını, güvenlik güçlerinin olaya baktığını ifade etti. Geçmiş olsun dileğinde bulundu, ben de kendisine teşekkür ettim.

        EŞİ NASIL TEPKİ GÖSTERDİ?

        O da üzüldü, o akşam sıradan bir akşamdı.

        "O ANNEYE SAYGILIYIM"

        Annelere saygılıyım. Hiçbir anne çocuğunun mahkum olmasını istemez. Annenin üzüldüğünü biliyorum. Annenin talebine uygun yanıt verdim davacı olmadım. Hiçbir annenin üzülmesini istemem. Cennet anaların ayaklarının altındaysa bizim tüm annelere saygı duymamız gerekiyor. Kapımız açık gelebilir, sohbet edebiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ