Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğrenci servisi takla attı: 1 ölü, 20 yaralı

        Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında ortaöğrenim öğrencilerini taşıyan servis minibüsünün takla atmasıyla oluşan kazada 1 öğrenci hayatını kaybederken 20'si de yaralandı.

        Alınan bilgilere göre, Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak ve Yalıntaş köylerindeki ortaöğrenim öğrencilerini, Gülşehir'deki okullara taşıyan Mustafa Altuntaş (46) yönetimindeki 46 S 3105 plakalı minibüs, Yalıntaş köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada öğrenci Fatma Özdemir (17) olay yerinde hayatını kaybederken, 20'ye yakın öğrenci ise yaralandı. Yaralılar ise ambulanslarla Nevşehir'de bulunan devlet ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Kaza sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelen öğrenci yakınları bilgi almaya çalışırken, çocuğunu görmek isteyen velilerden bazıları da acil serviste güvenlik görevlileri ile tartıştı, bazıları da baygınlık geçirdi.

        Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında Gülşehir'e gittiklerini söyledi. Şimşek, "Bizde yeni öğrendik. Bir öğrencimiz rahmetli olmuş. Taşımalı öğrenciler. Gülşehir'in Gökçetoprak ve Yalıntaş köylerindeki ortaöğretim öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında Gülşehir'e taşınıyor. Kazadan kurtulan öğrencilerimiz ile velilerin travma geçirmemesi adına uzman arkadaşlarımız hemen yardıma gitti." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ