Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Kılıçdaroğlu 'o anı' anlattı

        2 hafta önce grup toplantısına giderken Orhan Övet tarafından yumruklu saldırıya uğrayan CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Habertürk’e anlattı. Kılıçdaroğlu, “‘Vatan haini’ ifadesini kullandı. Ben ülkemi seviyorum. Ülkeme neden hainlik edeyim. Bu ifadeyi Erdoğan’da kullandı. Onun kullandığı ifade nedeniyle bu saldırı düzenlendi. Toplumu ayrıştırarak siyaset yaparsanız sonuç böyle olur. “ dedi

        2

        30 yaş ve üstüne sınavsız üniversite

        MEB, YÖK ve eğitim kurumu yöneticilerinin toplantısından “sil baştan” yeni yasa sinyali çıktı. Ayrıntıları 12 Mayıs’ta açıklanacak yasada, 30 yaş ve üstüne sınavsız üniversitenin de yer alacağı yeni bir sistem kurgulandığı belirtiliyor.

        3

        Uçaktan iner inmez gözaltına alındı

        DEP’in eski başkanlarından Yaşar Kaya, 1994 yılındaki bir soruşturma nedeniyle havaalanında gözaltına alındı. Kaya adliyeye getiriliyor.

        4

        CHP'den flaş Taksim kararı

        CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki gösterdi. Çelebi, "Bedeli ne olursa olsun biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız" dedi.

        5

        Aziz Yıldırım cezaevine girecek

        Şike dosyasında flaş gelişme... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yaklaşık 50 gündür elinde bulundurduğu Şike dosyası üzerindeki incelemesini tamamladı. Aziz Yıldırım dahil tüm sanıkların itirazlarını reddeden Başsavcılık, dosyayı bugün yerel mahkemeye gönderme kararı aldı.

        6

        Cimbom anlaşmaya vardı!

        Galatasaray ile Malaga kulüpleri arasında Nordin Amrabat'ın sözleşmesinin bir yıl daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldı. Faslı oyuncu, Malaga forması altında önümüzdeki yıl da La Liga'da kiralık olarak oynayabilecek.

        7

        Beşiktaş'a kötü haber

        Beşiktaş futbolcusu Ersan Gülüm, sol ayak parmaklarından operasyon geçirdi. Gülüm, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Beşiktaş resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Tecrübeli futbolcumuz Ersan Gülüm, bu sabah ikinci kez ağrıları arttığı için sol ayak parmağındaki nasır eksizyonu nedeniyle operasyon geçirdi" denildi.

        8

        Yargıtay kararıyla hisseler çakıldı

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Şike Davası'nda itirazları reddetti. Başsavcılık, dosyayı yerel mahkeme olan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da cezaevi süreci başlayacak. Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe B hisseleri kararın açıklanmasının ardından yüzde 3,32 değer kaybederek ve 36,4 TL seviyesine geriledi.

        9

        Gül, TÜSİAD toplantısında...

        Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün Ankara’da başladı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Gül, Türkiye'nin üst-orta gelirli bir ülke haline geldiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var diye ekonomide paniğe gerek olmadığını söyledi.

        10

        Böyle kovulmaya can kurban!

        Yahoo'da işten çıkarılan Operasyon Bölüm Başkanı (COO) Henriqe De Castro'nun kıdem tazminatı ortaya çıktı. CEO Marissa Mayer'in yönetime geçtikten sonra işe aldığı ilk büyük isim olan De Castro'nun kıdem tazminatı 58 milyon doları buluyor.

        11

        Aşkın ilk fotoğrafı

        7 aydır birlikte olan ve medyadan köşe bucak kaçan Ebru Şallı-Sinan Akçıl çifti ilk kez aynı karede görüntülendi. Şallı, mayıs ayında albüm çıkaracak olan sevgilisini tanıtım fotoğrafları için gittiği Kilyos'ta yalnız bırakmadı. 5 saat süren çekimlerde Akçıl, Lara Sayılgan’ın objektifine poz verdi.

        12

        30 bin liraya koltuk aldı

        Ahu Yağtu’yla boşanan Cem Yılmaz, Levent’teki evinin dekorasyonunu yeniliyor. İşe oturma grubundan başlayan Yılmaz, önceki gün Etiler’de İtalyan mobilya satan bir mağazadan yaklaşık 1 saat evine uygun koltuk baktı. Ünlü komedyen alışverişin sonunda, beğendiği 30 bin liralık koltuğu satın aldı. Evi için başka eşyalar da seçen Cem Yılmaz, 1 saatlik alışverişin sonunda koltukla beraber toplam 50 bin lira ödeyerek mağazadan ayrıldı.

        13

        Çağatay'ın kopyasıyla reklam aşkı

        Mavi Jeans’in yüzü olan Serenay Sarıkaya, ‘İlk Buluşma’ adlı reklam filminin Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki tanıtım toplantısına katıldı. Sarıkaya’nın reklam filminde birlikte rol aldığı Brezilyalı model Francisco Lachowski’nin sevgilisi Çağatay Ulusoy’a benzerliği dikkat çekti. Güzel oyuncu benzerlikle ilgili sorulara, “Evet, ben de çok benzettim” diye cevap verdi.

        14

        Kayıp yolcu aileleri başbakana saldırdı

        Güney Kore'de nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömülen “Sewol” isimli feribottaki kayıp yolcuların aileleri, kendilerini ziyaret eden Başbakan ve bakana saldırdı.

        15

        Putin itiraf etti

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'daki direnişin arkasında Rus askerlerinin olduğunu itiraf etti. Putin, Kırım topraklarının kime ait olduğunun bundan sonra hiç kimseyle tartışma konusu yapılmayacağını vurguladı.