Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çanakkale'de yaralanan 17 askerden 15'i taburcu edildi

        Çanakkale'nin Gelibolu İlçesine bağlı Ortaköy'de bulunan 18'nci Mekanize Piyade Tugayı'nda meydana gelen patlamada yaralanan 17 askerden 15'i, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

        Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı yaptığı açıklamada, dün akşam 21.45'te, gece atışı eğitiminde, zırhlı araçtan ateşlenen tanksavar mermisinin harp başlığının mekanizmadan fırlayıp 350 metre ileriye düştüğünü, başlığı iten mekanizmanın ise teknik bir arıza nedeniyle namluda kalıp, içindeki barutun parlaması sonucu zırhlı personel taşıyıcı araçta bulunan, aralarında 1 binbaşının da bulunduğu 17 rütbeli askerin yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

        Kaymakam Nazlı, Gelibolu, Keşan ve Çanakkale'deki hastanelere sevk edilen yaralılardan 15'inin tedavilerinin tamamlandığını bildirdi. Gelibolu ve Çanakkale'deki hastanelerde birer askerin tedavilerinin devam ettiğini belirten Kaymakam Nazlı, "Onlara da patlama sırasında yüzlerine isabet eden küçük şarapnel parçaları nedeniyle cerrahi müdahale yapıldı. Üzücü bir olay yaşadık. Ancak yaralıların durumunun iyi olması tesellimiz oldu" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ