Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        "Başbakan kaçacak diyordu, ne oldu?"

        AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 30 Mart öncesi iddiasını hatırlatarak, "MHP yakın geçmişte kasetlerin mağduru olmasına rağmen 30 Mart seçimlerinde kaset siyasetine o da sarıldı. MHP Genel Başkanı gündemi farklı yere çekerek, 30 Mart öncesini unutturmaya çalışıyor. ‘Başbakan kaçacak, Malezya’ya Sudan’a gidecek’ diyorlardı. E ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı. Beraber yemek yedik" dedi.

        2

        Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerine ilk yorum

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün "Mevcut şartlarda siyaset planım yok" sözleriyle ilgili "Cumhurbaşkanı ile konuşmadan herhangi bir değerlendirme yapmam" dedi.

        3

        SBS'ye iptal kararı

        Mahkeme, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçlarını yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verdi.

        4

        Cumhurbaşkanı Gül'den kritik açıklama

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını da burada paylaşmak isterim" dedi.

        5

        Seçimden sonra istifa etmiş

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından partisindeki görevinden istifa ettiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, seçimlerden kısa bir süre sonra kararını veren Haluk Koç'un istifasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kabul etmedi. Koç'un partideki görevi sürüyor.

        6

        Dünya'nın kuzeni bulundu

        Gökbilimciler, ilk kez Dünya ile aynı boyutlarda ve bilinen yaşama uygun nitelikte bir gezegen gözlemlendiğini duyurdu.

        7

        Gemi kazasından kurtuldu, kendini astı

        Tarihinin en büyük deniz kazalarından birini yaşayan Güney Kore'de, batan gemiden kurtulan bir kişi kendini asarak intihar etti

        8

        Dünyanın zirvesinde çığ faciası

        Nepal'in Katmandu şehrindeki dünyanın en yüksek dağı Everest'te sabah saatlerinde çığ düşmesi sonucu 6 rehber hayatını kaybetti, 9'unun hâla kayıp olduğu açıklandı.

        9

        Ev sahibi Kemal

        Komedyen Cem Yılmaz’dan boşanan manken Ahu Yağtu, protokol gereği çocukları Kemal Yılmaz adına tescil ettirilen Şişli’deki gayrimenkulü Medeni Kanun’un ‘Çocuk Mallarının Korunması’ maddesi gereğince mahkemeye bildirdi. Yağtu adına başvuran avukatları, gayrimenkulün intifa hakkının 24 yıl boyunca annede olacağını belirtti. Beykoz Aile Mahkemesi’nde boşanan Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu arasında yapılan boşanma protokolünde, Yılmaz çocukları Kemal için ayda 10 bin dolar nafaka ödemeyi kabul etmişti.

        10

        'Gerizekalı, sürtük, herkes senden nefret ediyor!'

        Geçtiğimiz haftalarda 17 yaşında bir hayranıyla ilişkiye girmeye çalıştığı ortaya çıkan ve zor zamanlar geçiren dünyaca ünlü oyuncu James Franco, başına bir dert daha açtı. Broadway'de yeni bir oyunda sahne alan Franco, New York Theatre'da çıkan oyunun eleştirisini hiç sevmedi ve Instagram'ına şunları yazdı: "Ne yazık ki Ben Brantley ve The NYT kendilerini rezil ettiler. Brantley küçük bir sürtüktür" Franco'nun bu açıklamaları özellikle gazetecilerden büyük tepki topladı.

        11

        YENİDEN YARGILAMA BAŞVURUSU

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şike davasında itirazını reddettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, yeni deliller ve olayların ortaya çıkması sebeplerine dayanarak, yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladı.

        12

        YILDIRIM'DAN DUYGUSAL VEDA

        Aziz Yıldırım, yönetici İlhan Ekşioğlu ile birlikte Samandıra'ya geldi. Oyuncularla bir araya gelen Aziz Yıldırım'ın konuşma sırasında duygu dolu anlar yaşadığı görüldü. Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından takım kaptanı Emre Belözoğlu sözü alırken bu sırada Aziz Yıldırım, gözyaşlarına engel olamadı.

        13

        7 MAÇ AYNI ANDA

        Spor Toto Süper Lig'de 31. haftasında oynanacak müsabakaların programı açıklandı. 27 Nisan Pazar günü zirveyi ve küme düşme hattını ilgilendiren 7 maç, 19:00'da oynanacak.

        14

        TFF'DEN PASSOLİG AÇIKLAMASI

        Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Passolig ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında sadece iki kulübün muvafakatname vermediğini açıkladı. Düren, sisteme geçişin gecikmesinin kendileriyle değil, daha çok kulüplerin sisteme entegrasyonlarının uzun sürmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

        15

        Benzin ve motorine yine zam!

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası'nda 19-22 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatını 5,05 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,35 lira olarak belirledi. Böylece benzine 1, motorine 2 kuruş zam yapılmış oldu.

        16

        Dev ihalenin kazananı belli oldu!

        Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 671 milyon dolarla IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

        17

        Türkiye doğalgaz indirimi isteyecek!

        Enerji Bakanı Taner Yıldız, kontrat çerçevesinde doğalgazda fiyat indirim taleplerini Pazartesi günü bir araya geleceği Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev'e ileteceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ