Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay: Hangi maksatla, niçin söylediğini bilemediğim için yorum yapmak istemiyorum

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kütahya'da yaptığı "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim" açıklamasına, yorum yapamayacağını söyledi. Atalay, "Hangi maksatla, niçin söylediğini bilemediğim için yorum yapmak istemiyorum" dedi.

        Atalay, Turkcell Kırıkkale Çağrı Merkezi'nin açılışına katıldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kütahya'da yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Atalay, "Şu anda ben bir yorum yapamam Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile ilgili. Daha doğrusu yeni duydum ben de böyle bir şeyi. Gelirken öğrendim. Hangi maksatla, nerede, niçin söylediğini bilemediğim için yorum yapmak istemiyorum" dedi.

        Atalay çağrı merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, "Kırıkkale'de Özel Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduk. Tamamen silahla ilgili. Onun son işlemleri devam ediyor. Altyapı çalışmalarına başlanacak" dedi.

        Turkcell Kırıkkale Çağrı Merkezi'nin Kırıkkale için istihdam imkanı sağlayan ve ilk etapta 220 kişinin çalışacağı ciddi bir yatırım olduğunu belirtirken, yapılacak genişleme çalışması ile bu sayının artacağını ifade etti. Kırıkkale'de daha önce de Ulaştırma Bakanı ile birlikte Türk Telekom'un çağrı merkezini açtığını hatırlatan Atalay, şunları söyledi:

        "Kırıkkale bu anlamda şanslı illerden bir tanesi. Bir çok ilimizde bir tanesi yok. Ama Kırıkkale'de iki tane çağrı merkezine sahip oldu. Kırıkkaleleliler olarak bunu bilmemiz gerekiyor. Kırıkkale'de kamu yatırımlarında bizim büyük sorunumuz yok. Hamdolsun, ulaşım, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri ve diğer bir çok açıdan Türkiye'nin en iyi illerinden birisi. Yüksek teşvik alan bir ilimiz var. Bir tane organize sanayi bölgemiz doldu, ikincisinde yatırımlar devam ediyor. Şimdi Kırıkkale'de Özel Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduk. Tamamen silahla ilgili. Onun son işlemleri devam ediyor. Altyapı çalışmalarına başlanacak. Dolayısıyla Kırıkkale'de yatırım yapanlar Organize Sanayi Bölgesi'nde beşinci bölge yatırımı teşviğini alacak. Yani Tunceli, Elazığ, Rize gibi illerle aynı teşviği alan bir iliz."

        Yatırımcıları, Ankara'nın dibinde Kırıkkale'ye davet eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Buraya 40 dakikada ulaşırsınız. Ankara'da sıfır teşvik alırsınız, Kırıkkale'de beşinci bölge teşviği var. Yatırımızınız yüzde 55'ini geri alırsınız. Bunu buradan ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ