Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 38 ilde eş zamanlı lüks otomobil operasyonu!,Başken'te lüks otomobil operasyonu

        Yurt dışından "doğrama" tabir edilen faturalarla lüks araç ithal ederek, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 32 kişi gözaltına alındı. 38 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 280 lüks araca el konuldu.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütünün "doğrama" diye tabir edilen faturalarla yurt dışından lüks araç ithal ettiği bilgisine ulaştı.

        Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleriyle polis ekipleri, yaklaşık 1 yıl teknik ve fiziki yürüttükleri çalışmanın ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla 38 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, piyasa değeri 100 ile 250 bin avro arasında değişen 280 lüks araca el koyan polis, 32 şüpheliyi gözaltına aldı.

        ARAÇLAR, ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'E GETİRİLDİ

        Şüphelilerin, yurt dışında ikinci el araçları satın alarak kilometresini sıfırladıktan sonra sıfır araçmış gibi ithal edip Türkiye'de piyasa değerinin altında sattıkları iddia edildi.

        Mağdurlar arasında iş adamı ve bürokratların da bulunduğu belirtilirken, şüpheliler "resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ve hırsızlık malı araçları satın almak" suçlarından adliyeye sevk edilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ