Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç: Mayıs ayı ortasında sayın Başbakanımız kararını açıklar

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Arınç,"Dün toplantıda yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sunumlar oldu. Anket yapıldı. Mayıs ayı ortasında sayın Başbakanımızın sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşüp kararını açıklayacağını ümit ediyoruz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün yaptığı gündemi sarsan açıklamaları ile ilgili de konuşan Arınç, "Onun bu sözlerine hak veriyorum. Herkes de ona saygı göstermek konusunda eksikliği olmasın.Vereceği kararı da hepimiz saygı ile takip edeceğiz. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz" dedi.

        Arınç'ın konuşmasından önemli satır başları;

        CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI

        Bu yeni bir olay değil. Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da bu konuyu birlikte görüşeceklerini söylediler. Dün yaptığı konuşmanın 3 gün önceki konuşmasından farklı yanı yok. Farklı yorumlamaya da gerek yok. İki arkadaş olarak geçmişten bu partiyi kuranların önde gelenlerinden ikisi olarak, birbirlerinden başbakanlığı devralmış insanlar olarak çok samimi, dürüst ilişkileri var.

        BAŞBAKANIMIZIN KARARINI CUMHURBAŞKANI DA DESTEKLEYECEKTİR

        Biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir.

        ÜZÜLÜYOR OLABİLİR

        Ak Parti 3 dönemdir iktidarda. Çok önemli bir liderin başkanlığında bugünlere geldi. Bu başarı nasıl devam edecek, kimlerle devam edecek, parti nasıl şekillenmeye girecek herkesin bununla ilgili düşünmeye hakkı var.

        Ancak bu hesaplar yapılırken sayın Cumhurbaşkanımızı herhangi birisi olarak bu meselenin içinde aktör olarak düşünmek ve ihtimaller içinde onun da adını geçirmek sayın Cumhurbaşkanımızı üzüyor olabilir.

        ONUN SÖZLERİNE HAK VERİYORUM

        Onun bu sözlerine hak veriyorum. Herkes de ona saygı göstermek konusunda eksikliği olmasın. Son 7 yıllık dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, saygın bir isimdir. Vereceği kararı da hepimiz saygı ile takip edeceğiz. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz. Ona ne kadar derin saygı duyduğumuzu ve onu ne kadar iyi anladığımızı bir kere daha takdir etmek isterim.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ