Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gürsel Tekin'den Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerine ilişkin açıklama

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim" sözünü değerlendirdi.

        Tekin, "Sayın Gül'ü emekli etmek istiyorlar." dedi.

        CHP Grup Genel Kurulu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Parti Meclisi salonunda toplandı. Genel Kurul başlamadan önce CHP Genel Merkezi'ne gelen milletvekilleri Genel Merkez önünde sohbet etti. Toplantılara ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda genel seçimle ilgili ve yerel seçimi değerlendiriyoruz. Bugün milletvekili arkadaşlarımızla toplantı yapılacak. Önümüzdeki günlerde örgütlerimizin çeşitli kademeleriyle bir araya gelinecek. Türkiye'yi değerlendiriyoruz. Seçimi değerlendiriyoruz" dedi.

        Tekin, dün yapılan Parti Meclisi'nden sonra küçük bir kurultay talebinin dile getirilmesiyle ilgili soruya, "Talep gelebilir ama somutlaşmış bir şey yok" cevabını verdi.

        "SAYIN GÜL'Ü EMEKLİ ETMEK İSTİYORLAR"

        Tekin'den, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim" sözleriyle ilgili değerlendirme de istendi. Bunun üzerine Tekin, şunları söyledi:

        "Siyasette yokum- demiyor.Sayın Gül kendisi çok açık net bir şekilde ifade etmişti. Ben 'Sayın Başbakan ile konuştuktan sonra kararımı vereceğim' demişti. Görülüyor ki o cenahta Sayın Gül'e daha önce bir yasayla önünü kesmek istemişlerdi. Şimdi gayri yasal olarak Sayın Gül'ü emekli etmek istiyorlar."

        CHP Genel Merkezi'ne gelen Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise, gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ