Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Marmaris'te trafo merkezinde çıkan yangın korkuttu,Marmaris'te trafo merkezinde çıkan yangın korkuttu

        Marmaris'te yerleşim yerleri ve ormanlık alanın yakınındaki trafo merkezinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın, güçlükle söndürüldü.

        Edinilen bilgiye göre, Turban mevkisindeki AYDEN Elektrik Dağıtım Şirketi'ne ait trafo merkezinde teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtilen şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından trafoda yangın başladı. Metrelerce yükseğe çıkan alevler, çevrede yaşayan ailelerin korku ve panik yaşamasına neden oldu. Trafo merkezinin bitişinde bulunan ve elektrik dağıtım şirketinin lojman olarak kullandığı bina tahliye edildi.

        Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Marmaris Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yangını söndürmede güçlük çekmesi üzerine yakınlardaki otellerin personelleri yangın tüpleriyle bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının yerleşim yerleri ve yakındaki ormanlık alana sıçrama ihtimaline karşılık, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan da takviye itfaiye kuvveti istendi. Ancak askeri itfaiyenin gelmesine gerek kalmadan yangın, yaklaşık bir saatte söndürüldü.

        İtfaiye ekipleri trafoda soğutma çalışmaları yaptı. Yangın dolayısıyla ilçe genelinde bir süre elektrik kesildi.

        AYDEM Marmaris Şube Müdürü Hilal Samancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının teknik bir arızadan kaynaklandığını söyledi. Yangın nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin yedek trafoların devreye sokulmasıyla telafi edileceğini belirten Samancı, ekiplerinin de yangına müdahale ettiğini ve herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadan yangının atlatıldığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ