Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanı Gül kardeş kazığı yemiştir

        HABERTURK.COM

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. "Önce Gül mü Erdoğan mı tartışmaları gündemi oyalamıştır. Sayın Gül sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır" diyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kararını çoktan verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Gül tufaya gelerek kardeş kazığı yemiştir" dedi. İşte Bahçeli'nin konuşması:

        Türkiyemiz iyi durumda, iyi yolda, iyi halde değildir. Sanki el birliği yapılmışçasına, sanki ittifak edilmişcesine birliğimiz hedef alınmaktadır. Kuru kalabalık milletimizin huzurundan çalmaktadır. Ne tarafa baksak sorun yumağıdır.

        Bugünkü ülke manzarası iç açıcı değildir. Şu günlerde gündemi rekor düzeyde meşgul eden gelişmelerin istikametini çizen cumhurbaşkanlığı seçimdir. Önümüzdeki yaz mevsimi oldukça sıcak ve yoğun geçecektir.

        Anayasanın 102. maddesinde ifade edilen hükme göre cumhurbaşkanı seçim takvimi haziran sonundan itibaren işlemeye başlanacaktır. Türkiye'de sanki AKP'ye genel başkan seçilecektir. Şu işe bakın sanki cumhurbaşkanlığı seçimine 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar sayılmış, netice sonuca varmıştır. Demokratik kültürün, demokratik kuralların hilafına ne varsa Türkiye dolaşıma girmiştir. AKP cumhurbaşkanlığını tekeline almış mızmızlanarak kimseye yar etmem demeye getirmiştir. Demokrasilerde hiçbir sonuç baştan belli değildir. Kesin yargıya varmak demokrasinin ruhuna aykırıdır. Cumhurbaşkanına AKP'nin karanlık odaları değil millet karar verecektir.

        Önce Gül mü Erdoğan mı tartışmaları gündemi oyalamıştır. Sayın Gül sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır. Günlerdir görüşeceğiz buluşacağız diyen ikili bir türlü buluşamamıştır.Kader ortaklığı yaptığı, beraber parti kurduğu Sayın Gül'ü alttan alta rencide etmeye ve karalamaya başlamıştır.

        "KARDEŞİNİ OYUN OYNAMAKTIDIR"

        Başbakan kararını çoktan vermiştir. Başbakan kardeşine oyun oymakta, minderde tuş etmek için son kozlarını gözden geçirmektedir. Başbakan'ın aktif cumhurbaşkanından bahsetmesi sayın Gül'ü rencide eden başarısızlığını bu sözlerle yüzüne vuran nezaketsiz davranıştır.

        "GÜL İKAZDA BULUNSA DA BAŞBAKAN HAVAYA GİRMİŞTİR"

        Demek ki 7 yıldır yetkilerini kullanmaktan bir haber bir kişi Çankaya'da oturmaktadır. Başbakan'ın maksatlı sözlerinden çıkan budur. Sayın Gül cumhurbaşkanlığı için 'kimse cebimde demesin' diyerek ikazda bulunsa da Başbakan havaya çoktan girmiştir. Başbakanlık için farklı isimler geçmektedir. Bu konuda parti içinde de uyum sağlanamamıştır. Bunların hepsi yapılan polemikler varsayımdan ibarettir. Cumhurbaşkanını aziz millet seçecektir. Başbakan çok erken davranmaktadır. Sayın Gül,'ün geçtiğimiz hafta Kütahya'da yaptığı gelecekle ilgili siyaset planım olmadığın sözleri bir yönü ile gönlünden cumhurbaşkanlığı seçtiği siyasete dönmekte iştahlı olmadığını göstermektedir. Başbakan'ın kimseye yedirmem imalı göndermeleri Gül'ü sancılı duruma sokmuştur. Başbakan boş yere hayal kurmakta kendisini boşuna meşgul etmektedir.

        "TC'YE NEFRET DUYAN HASTALIKLI RUHTAN NASIL CUMHURBAŞKANI OLACAKTIR?"

        Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri Anayasanın 104. maddesinde yazılıdır. Cumhurbaşkanı devletin başıdır peki devleti zehirlenmiş kurallarını örselemiş birinden cumhurbaşkanı nasıl olacaktır? TC'ye nefret duyan hastalıklı ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır? Cumhurbaşkanı devlet organlarının uyumlu çalışmasını gözetmektedir. Peki kanundan kaçan devlet organlarını çatıştıran birisinden cumhurbaşkanı olması nasıl beklenecektir? Yürütmede sınıfta kalmış Başbakan farz edelim cumhurbaşkanı oldu bu konuda görev yapması nasıl ifade edilecektir?

        CUMHURBAŞKANI OLURSA BİR YETKİSİNİ ADAM GİBİ KULLANACAKTIR O DA...

        Bize göre cumhurbaşkanı olamayacak ama olursa bir yetkisini adam gibi kullacaktır. Hastalık, sakatlık gibi nedenlerden tutukluların çıkması. Burada amaç işi İmralı canisine kadar götürmektir..

        Başbakan yeminleri bozarak 12 yılı adımlamıştır. Cumhurbaşkanı olacak kişi Türk milletini zihnen kabul edecektir. Recep Tayyip'ten eş başkan olur ve olmuştur, belediye başkanı da olur ve olmuştur. Başbakan da olmuştur ama Cumhurbaşkanı olamaz. Millet ancak bu kadarına rıza göstermiştir. Bundan sonra oturacağı yer Yüce Divan'da sanık sandalyesidir.

        HERKESİN 'ARADIĞIM BUYDU' DİYEBİLECEĞİM BİR ARKADAŞIM ADAY OLACAK

        MHP günü ve saati geldiğinde cumhurbaşkanlığına yakışacak Türk milletinin güzide bir evladını Türk milletine takdim edecektir. Vatan ve millet konularından en küçük şaibesi olmayan herkesin aradığım buydu diyebileceği değerli bir arkadaşım aday olacaktır.

        CUMHURBAŞKANI GÜL KARDEŞ KAZIĞI YEMİŞTİR

        Erdoğan tüm hesaplarını başkan olmaya göre yapmış. Geçtiğimiz günlerde Türk milletinin başkanını seçeceğini söylemiştir. Kafasında cumhurbaşkanlığına giden yol haritasını çoktan belirlemiştir.

        Cumhurbaşkanı Gül tufaya gelerek kardeş kazığı yemiştir.

        KISIKLI'DA PROVA YAPIP SELFIE POZU VERMİŞ MİDİR?

        Yandaş medya hortumcuyu şişirmeye başlamıştır. Yandaş sirkine dönen kanal da ekranlarını ara paracıya açmıştır. İranlı anaforcu iyi yere dükkan açmışta bir kadrini bilmemişiz. İranlı şarlatan gazetelere çıkmadan Kısıklı’da Başbakan'la prova yapmış selfie pozu vermiş midir?

        BAŞBAKAN ÖYLE BİRİNİ YA BAKAN OLARAK ATAMALI YA DA MERKEZ BANKASI'NIN BAŞINA GETİRMELİDİR

        Bize göre cari açığı yüzde 15’ini tek başına kapatan bir kişiyİ Başbakan ya Merkez Bankası başına getirmeli ya da bakan olarak atamalıdır. AKP’nin önüne heykelini dikmeli, paraları resmini bastırmalıdır. İranlı madrabazın cilalanıp gün yüzüne çıkarılması doğaldır. Bu İranlının milletimizin huzuruna çıkartılması felakettir. 74 günde cezaevinden çıkarılan bu fırıldak yusuf olmuştur. Bir gün adaletin kazanacağına herkes şahitlik edecektir. Başbakan tarihe 17-25 Recep Tayyip Erdoğan olarak geçek. Hafızaları bu sıfatla kazılacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ