Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 23 Nisan tansiyonu düşürmedi, Meclis'te gergin anlar

        TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in açılışının 94. yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında özel gündemle toplandı. Liderler sırasıyla konuşmalarını yaptılar. Konuşmalarda sert sözler dikkatleri çekerken, grup sıralarından zaman zaman itirazlar yükseldi

        İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

        "94 yıl boyunca TBMM çatısı altında hizmet üretmiş tüm parlamenterleri şükranla anıyorum. Türkiye işgal edilip en son da İstanbul düştüğünde TBMM bir kurtuluş ümidi olarak tesis edildi. Gazi Mustafa kemal hayatının her safhasında TBMM’nin en üst mercii olduğunu her zaman vurgulamıştır. Halk TBMM’yi çok büyük bir heyecanla benimsemiş ona daima inanmış ve güvenmiştir.

        "ARTIK DARBELER SİLAHLA OLMUYOR"

        Meclis bütün darbe girişimlerine rağmen dimdik ayakta kalmış yine bizzat millet tarafından muhafaza edilmiştir. Aradan 94 yıl geçmesine rağmen TBMM’nin tüm makam ve mercilerin üzerinde olduğunu kabul edemeyen kesimler olduğunu görüyoruz. Çetelerin, illegal yapıların meclisi hiçe sayarak kendi çıkarları adına milli iradeye kast ettiklerini görüyoruz. Kendisini elindeki kalemi ya da sermayesiyle herkesin üzerinde görenlerin meclise ve milli iradeye hükmetme gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Meclisi yok saymaya meclisi zayıflatmaya yönelik girişimler artık sadece silahlı darbe girişimleriyle olmuyor. Modern dünyada silahların yerini başka araçlar alabiliyor. Daha birkaç hafta öncesine kadar bunu tecrübe ettik. Sosyal medyanın kötü niyetlilerin elinde milli iradeye kast edecek bir araç olarak kullanıldığını gördük. Şantaj görüntülerinin TBMM’yi hedef aldığını gördük.

        "BU MİLLET HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

        Siyasi partilerin bu şantaj odaklarıyla işbirliği yaptığına şahit olduk. Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, genelkurmay başkanı ve bakanları hedef alındı. Sanatçılarımızın, gazetecilerimizin dinlenmeler yoluyla şantaja maruz kaldıkları ortaya çıktı. Hatta Dışişleri Bakanlığı'ndaki çok gizli toplantı dinlendi. Bu millet sandığa gitti ve bir kez daha demokrasimizi güç verdi.

        1947 yılında sandık namusumuzdur diyen Mersin Aslanköylü kadınlar artık 77 milyonun sandık namusumuzdur dedikleri bir atmosferin oluşmasını sağlamışlardır. Bu aziz millet her şeyin en iyisini ve güzelini hak ediyor. Bu aziz millet kanla canla fedakarlıkla kurduğu bu meclise canı gibi evladı gibi sahip çıkıyor ve güveniyor. Bir kez daha ilk meclisin aziz hatırasını muhabbetle yad ediyorum."

        KILIÇDAROĞLU'NDAN BERKİN ELVAN MESAJI

        "Mustafa Kemal’e atıfla söylemek isterim ki ulusal egemenliğin karşısına zincirleri erimiştir. Bir dikta rejimi kurmaya çalışanları önce Atatürk’ün Balıkesir’de de yaptığı konuşmaları iyice öğrenmeleri gerekir. Milli irade sadece bir şahsın düşünmesinden ibaret değildir. Ulusal Egemenlik çoğulculuk bir rejim ve hukukta adalet meselesidir. Sandıktan çıktım ne istersem yaparım anlayışı ulusal egemenlik kavramıyla bağdaşmaz. Bu yıl 23 Nisan ulusal ve egemenlik bayramını grubum adına 23 Nisan temel hak ve özgürlükleri için, canlarımızı feda eden gençlerimiz için ve Berkin Elvan’a adıyorum."

        DEVLET BAHÇELİ: GÖREVİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORUZ

        "Sözlerimin başında sizleri ve vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Kutlu hatıralarımızı yad ediyorum. TBMM her şeyden önce Türk milletine duyulan saygının çok kıymetli bir ürünüdür. Mili egemenliğe bağlılığın çok açık ve net kanıtıdır. Milletimiz kendi geleceğine yön vereceğini 23 Nisan 1920’de göstermiştir.Omuzlarımıza üstlenen görevin büyüklüğünü biliyoruz. Bilmeyenlere hatırlatırım ki vazifelerimizi yerine getirmek için gereken cesaret tarih sayfalarımızda vardır. Tahta sıralarda, dar koridorlarda kutlu günlerin düşü kurulmuştur. Ayaz gecelerde şeref ve namus davalarına ant içilmiştir. Herkese TBMM’ye bu şekilde yaklaşmasını tavsiye ediyorum. Sevgili çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Büyük Atatürk’e dava arkadaşlarına rahmet diliyorum"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ