Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hatay'da kısıtlı 5 bin 600 kişinin oy kullanıp kullanmadığı araştırılacak

        Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı üzerine Ak Parti'nin 'Kısıtlı oldukları için oy kullanamazlar' diye öne sürdüğü Hatay'daki 5 bin 600 kişinin oy kullanıp kullanmadığının tespiti yapılacak. Seçim sonunda izne ayrılan bazı hakimlerin göreve çağırıldığı, onlar döndükten sonra tespit çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

        CHP'li Lütfü Savaş'ın, rakibi Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'e 3 bin 389 fark atarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği seçimlere Ak Parti, seçmen listelerine kayıtlı asker, zihinsel engelli ve yurt dışında ikamet eden kişilerin oy kullandığı, bunların dışında ölmüş kişilerin yerlerine de oy kullanıldığını iddia ederek YSK'ya itiraz etmişti. YSK'nın dün bu itirazı görüşerek kabul etmesi ile Ak Parti'nin kendi tespitleriyle itiraz dilekçesine eklediği 5 bin 600 kişinin oy kullanıp kullanmadığı incelenecek.

        HAKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI

        YSK'nın bu kararı Hatay İl Seçim Kurulu'na ulaşırken, İl ve İlçe Seçim Kurulları'nda görevli bazı hakimlerin seçimin ardından izne ayrılması nedeniyle tespit çalışmalarına bugün başlanamadı. YSK'nın kararı üzerine seçim kurullarında görevli olup izne ayrılan tüm hakimler göreve çağırıldı. Hakimlerin dönmesiyle birlikte tespit çalışmalarına da vakit kaybetmeden başlanacağı belirtildi.

        5 BİN 600 KİŞİ İNCELENECEK

        Tespit çalışmalarında seçim kurulları, 5 bin 600 kişi hakkında oy kullanma hakkı olup olmadığı yönünde detaylı bir inceleme yapacak. Bu çalışmaların ardından ilçe seçim kurullarınca alınan kararlar Hatay il Seçim Kurulu'na iletilecek ve burada yapılan inceleme sonunda alınan karar YSK'ya gönderilecek. Seçimin iptal edilip edilmeyeceği kararını YSK verecek.

        KONUŞMAMA KARARI ALDILAR

        YSK'nın kısıtlı kişilerin tespiti amacıyla almış olduğu kararın ardından gözlerin çevrildiği Ak Parti ve CHP İl Başkanlıkları'ndan kararla ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmadı. Ak Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu ve CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, karar hakkında konuşmama kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

        "İl Başkanları olarak sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için YSK'nın almış olduğu bu kararla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmama kararı aldık. Açıklamamızı, süreç tamamlanıp karar açıklandıktan sonra yapacağız."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ