Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 6 ayda 15 kadın AİDS'li çıktı

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        İstanbul'da artan fuhuş olayları üzerine düzenlenen bir operasyonda 3 Uganda uyruklu kadın yakalandı. "Bakıcılık yapmaya geldik. İş bulamayınca fuhuş yapmak zorunda kaldık" diyerek kendilerin savunan kadınlar sınırdışı edildi. Yetkililer son bir yılda Afrika'dan fuhuş için gelen kadın sayısında büyük artış olduğunu vurgularken, son 6 ayda yakalanan kadınlardan 15'inin AİDS hastası çıkığı bildirildi.

        İstanbul'da artan fuhuş olaylarına yönelik aralıksız operasyonlara devam ediliyor. Gelen ihbarlar ve yapılan çalışmalarda Fatih'de yabancı uyruklu kadınların sokak ve cadde aralarında buldukları müşteriler ile fuhuş yaptıkları belirlendi. Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

        POLİS PAZARLIK YAPTI

        Polis, kadınlarla müşteri kılığında irtibata geçti. Sokak ortasında yapılan pazarlıkta 3 kadınla 2 saat ilişki için 1000 TL'ye anlaşıldı. 3 kadın seri numarası alınan 1000 TL teslim aldıktan sonra suç üstü yakalandılar. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Uganda uyruklu kadınlar, bakıcılık yapmak için geldiklerini ancak iş bulamayınca fuhuş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. 3 kadın sınır dışı edildi.

        AFRİKALILARDA ARTIŞ VAR

        Son bir yılda yapılan fuhuş operasyonlarında yakalanan kadınların çoğunluğunu Afrika kökenli kadınların oluşturduğu ortaya çıktı. Son 6 ayda yakalanan kadınlardan 13'ü Afrikalı olmak üzere toplam 15'inde AİDS hastalığı tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ