Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 17 Aralık operasyonu bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

        Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce dolandırılmaya çalışıldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

        Kurultay, gazetecilerin soruları üzerine, birkaç gün önce üniversitenin dahili hattı üzerinden arayan kişinin kendisini komiser A.A. olarak tanıttığını söyledi. Arayan şüphelinin kendisine çeşitli sorular yönelttiğini ve ithamlarda bulunduğunu belirten Kurultay, şöyle konuştu:

        "Kendisini komiser olarak tanıtan kişi 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan tanıdığım olup olmadığını sordu. 'Gözaltına alınanlardan tanıdığınız, akrabanız, arkadaşınız olan veya en azından, telefonla görüştüğünüz herhangi birisi var mı' diye soru yöneltti. Ben de olmadığını ifade ettim. Ardından, hakkımda ciddi dolandırıcılık iddiaları olduğunu ileri süren zanlı, evimde ya da bankada bulunan değerli eşyalarla ilgili de sorular yöneltti."

        Kurultay, telefonla görüştüğü kişinin, "Belki evinizde arama da yapmamız gerekebilir, belki sizi tutuklamak zorunda kalacağız" dediğini ve iki polis memurunun kampüse girmek üzere olduğunu, savcının da yolda olduğunu belirterek, telefonu kapattığını ifade etti.

        Telefon görüşmesinden sonra Tekirdağ Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Şensoy'u arayarak durumu anlattığını ancak Şensoy'un, teşkilatta A.A. adında bir komiser çalışmadığını, bunun bir dolandırıcılık girişimi olabileceğini, kendisine yardımcı olması için ekip yönlendireceğini söylediğini dile getiren Kurultay, şöyle devam etti:

        "Telefon görüşmesinden sonra sekreterimin yanına çıktığımda, resmi iki polis arkadaşın olduğunu gördüm. Ellerinde cep telefonları, 'Hocam savcı Hasan bey sizinle görüşmek istiyor' dedi. Telefondaki kişi, 'Hocam arkadaşlar bahsetmişlerdir hakkınızda çok ciddi iddialar var. Biz bu konuda size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Lütfen arkadaşların yönlendirmesi doğrultusunda hareket edin' dedi. Sonra telefonu tekrar polislere vermemi istedi. O sırada 4 sivil polis daha geldi. Sivil polisler resmi ekipleri, bunun bir dolandırıcılık girişimi olduğu konusunda uyarınca senaryo yarıda kaldı."

        Kurultay, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ