Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrılması, 'Kılıçdaroğlu'nu Bilal Erdoğan şikayet etti' iddiası, Gürsel Tekin sehven açıklaması

        CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırılmasını Meclis gündemine taşıdı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi verdi. TBMM'de basın toplantısıı düzenleyen muhalefet milletvekilleri olaya tepki gösterirken,Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatı ile sehven ifadeye çağrılmasına neden olan şikayetin sahibinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edildi.

        KAMER GENÇ'TEN SORU ÖNERGESİ

        CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırılmasını Meclis gündemine taşıdı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

        Genç, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şunları sordu:

        "Anayasa'nın 83'ncü maddesindeki açık hükmüne rağmen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatıyla savcılığa çağıran savcı Mehmet Demir hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Yapacaksanız ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?"

        MHP VE BDP'DEN TEPKİ

        TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifade çağrısıyla ilgili bir soru üzerine, her şeyin muhalefete yönelik olduğunu belirterek yargının AKP'lileştirildiğini söyledi. Yargının kullanılarak muhalefetin etkisiz hale getirilmek istendiğini kaydeden Yeniçeri, olayın 'sehven' değil, muhalefete gözdağı vermek olduğunu söyledi.

        HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da konuya ilişkin bir soru üzerine, "Memleketin çivisi çıkmış. Kimse kimseyi dinlemiyor. Bütün kurumlara mensup kişilerin ne yaptığı belli değil. Bu tamamiyle bir kara mizah örneği" ifadelerini kullandı.

        'ŞİKATEYTÇİ BİLAL ERDOĞAN' İDDİASI

        DHA ve Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre; bir süre önce avukatı aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine başlayan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatı ile ifadeye çağırdı. Söz konusu soruşturmanın "hakaret" iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi.

        Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatı ile ifadeye çağrıldığına yönelik haberlerin basında yer alması ile yazılı bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını duyurmuş, ancak şikayetçinin kim olduğu konusunda bilgi vermemişti. Başsavcılık soruşturma dosyasını, Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir'den alarak Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na vermişti.

        CHP'DEN İLK TEPKİ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırılmasının Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine yapıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. "Ar damarı çatlamışlık tam da budur" diyen Tekin, CHP'nin bu meseleyi "namus meselesi" haline getireceğini söyledi. Tekin Hürriyet'e yaptığı açıklamada şikayetin Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğunun ortaya çıkmasının kendisine bir Nasreddin Hoca fıkrasını hatırlattığını belirterek "Hırsızın hiç mi suçu yok" dedi. Tekin şöyle konuştu: "Hırsız var diyene hırsız tarafından yargı sopası gösteriliyor. Gözdağı veriliyor. Tarih bunları utanç düzeni olarak yazacaktır. Bu konu bana Nasreddin Hoca'nın fıkrasını hatırlattı. Hırsızın hiç mi suçu yok demişti hoca. Bu tam da bugüne uygun. Bu durumu bütün kamuoyunun vicdanına sunuyoruz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ