Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 17-25 Aralık hakim ve savcılarına şok!

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        HSYK 3. Dairesi, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten hakim ve savcılar ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatıyla "sehven" ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir hakkında kararını verdi.

        17 ve 25 Aralık savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Mumammer Akkaş ile operasyondaki şüphlelilerin mal varlıklarına el konulmasına karar veren Hakim Süleyman Karaçöl hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

        HSYK, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında da işlem başlattı. CHP'nin şikayeti üzerine adım atan HSYK, Mehmet Demir hakkındaki dosyayı inceleme işlemlerini yapmak üzere 3. Daire'ye yollayacak.

        HSYK'nın Demir hakkındaki kararı şöyle:

        "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 29.04.2014 tarihli ihbar yazısı ile Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN'ın şikâyet dilekçesi üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU'nun şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılması ile ilgili olarak, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet DEMİR hakkında 2014/3622 sayılı dosya açılmış olup, dosya Üçüncü Daire gündemine sunulacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ