Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de devrilen askeri araçta şehit olan askerler memleketlerinde toprağa verildi

        Necmettin ÇUHADAROĞLU / KAYSERİ(AHT)

        Hakkari'nen Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan 3 uzman çavuş için toprağa verildikleri memleketlerinde tören düzenlendi. Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Çakılkaya köyünde toprağa verilen Soner Akbulut'un cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, şehidin 6 aylık bebeği yürek burktu. Şehidin kardeşi 18 yaşındaki Halil, cenaze törenine ağabeyinin üniformasıyla katılırken, şehit uzman çavuşun eşi din eşi gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi Ayça Akbulut 3 ay önce Hakkari'ye gittiklerini ve askeri lojmana yerleştiklerini belirterek, "Eşimle, kazadan yarım saat önce konuştuk. Bana askeri aracın arıza yaptığını söylemişti. Sonra şehit olduğu haberi geldi" dedi.

        Hunat Camii'nde şehit uzman çavuş Soner Akbulut için kılınan cenaze namazında TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, bağımsız milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs komutanı Tuğgeneral M. Cahit Bakır, 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal da hazır bulundu. Namazın ardından şehit uzman çavuş Soner Akbulut'un cenazesi Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Çakılkaya Köyü'ne götürüldü. Şehit Akbulut, köy mezarlığında toprağa verildi.

        ÇANAKKALE'DEKİ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

        Şehit Uzman Çavuş Halil Karataş(24) için memleketi olan Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Alakeçi köyünde cenaze töreni düzenledi. Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine; Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, annesi Necla ve babası Ali Rıza, ağabeyi Ersun Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin ailesi ve akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken ailesini görevli komutanlar teselli etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Karataş köy mezarlığında toprağa verildi.

        ''EVİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU''

        Kazada şehit olan diğer Uzman Çavuş Ahmet Demirhan ise memleketi Çorum'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari'den havayolu ile Merzifon Havaalanı'na getirilen şehidin naaşı, daha sonra karayolu ile Çorum'un Sungurlu ilçesine getirildi. Şehit Demirhan'ın ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve bir kız kardeşi ile ablasının bulunduğu öğrenildi. Anne Sevim Demirhan ve baba Celal Demirhan çocuklarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Demirhan'ın kız kardeşi Kübra Demirhan'ın ise sözleri yürekleri burktu. Demirhan'ın cenazesi Ulu Camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Küçük İncesu köyünde toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ