Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Ankara'da şoke eden olay!
        1

        Cemal DOĞAN / ANKARA
        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 savcının UYAP şifresini çalarak, yurtdışındaki bir suçlunun Türkiye’ye giriş yapabilmesi için hakkındaki “yakalama” kararını kaldıran zabıt kâtibi Yasin T. hakkında 24.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

        2

        Memur Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Kuşçuoğlu’nun açtığı davanın iddianamesinde, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl hapse mahkûm edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Oktay Doğancı ile ilgili kaydın silinmesi üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Yapılan araştırmada yurtdışından Türkiye’ye rahatça giriş yapabilmesi için Oktay Doğancı’nın yakalama kararının Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik ile Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Velican’ın UYAP şifrelerinin elde edilerek kaldırıldığı ortaya çıktı.

        3

        Polisin araştırmasında, hükümlü hakkında yakalama kararı veren Savcı Mehmet Velican ile Ankara Suçüstü Suçları Savcısı Ali Çelik’in şifrelerinin Bala Adliyesi’nden girilen bir bilgisayardan çalındığı belirlendi.

        4

        26 KEZ GİRMİŞ
        Daha önce Ankara Adliyesi’nde görev yaptığı belirtilen kâtip Yasin T.’nin Bala Adliyesi’ndeki bilgisayarının incelenmesi sonucunda, savcılardan Ali Çelik’e ait UYAP şifresi ile 26 kez giriş çıkış yapıldığı ve 3 Kasım 2013’te hükümlü Oktay Doğancı hakkındaki yakalama kararının kaldırıldığı ortaya çıktı.

        5

        Hakkındaki suçlamaları “Bilgisayara benim dışımda başkaları da girmiş olabilir” diyerek reddeden Yasin T., tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece “adli kontrol” kapsamında serbest bırakıldı. Yasin T., “görevini kötüye kullanmak ve iftira atmak” suçunu birden fazla işlediği gerekçesiyle 9 yıldan 24.5 yıla kadar hapisle yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ