Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi Sami Yıldırım yanlış yere defnedildi

        Neşet DİŞKAYA - Mehmet İNMEZ / AHT

        Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasında ölenlerden 9'u İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.SamiYıldırım'ın cenazesi ise yanlış teşhis sonucu Balıkesir'e götürülerek toprağa verildi.

        CENAZESİ KARIŞTI

        İzmir'in Kınık ilçesine bağlı 90 haneli 600 nüfuslu Elmadere köyünden toplam 40 kişi facianın yaşandığı maden ocakta çalışıyordu. Bu kişilerden 16'sı facianın yaşandığı vardiyadaydı ve 11'i hayatını kaybetti. Ölenlerden Ahmet Güven dün defnedilirken,SamiYıldırım'ın cenazesinin ise yanlış teşhis sonucu Balıkesir'e götürülerek toprağa verildiği ve savcılık kararıyla mezarın açılıp cenazenin köye getirileceği belirtildi.

        Ölenlerden DoğanYıldırım, İlkayYıldırım, Hüseyin Kılıç, aynı ismi taşıyan kayınbiraderi Hüseyin Kılıç, Erdal Uysal, Bilal Ay, Turgut Yılmaz, Ergün Karabulut ve Sezai Kılıç'ın Türk bayraklarına sarılı tabutları ise bugün Kınık Cemevi'nde düzenlenen törenden sonra köye getirildi. Tabutlar köy meydanında masalar üzerine yan yana konuldu. Yakınları tabutlara kapandı, gözyaşı döktü ve baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti. 9 cenaze, köyün yaklaşık 3 kilometre mesafede yan yana kazılan mezarlara defnedildi. Köy mezarlığı dışında bulunan bu alanın 'maden şehitliği' olarak düzenleneceği belirtildi.

        Faciada oğullarıSamive kardeşi İlkayYıldırım'ı kaybeden Hasan ve SenemYıldırımçifti gözyaşı döktü. 3 çocuklarından geriye kızlarının kaldığını belirten HasanYıldırım, "Oğullarım 8 yıldır çalışıyorlardı. Allah'ın takdiri, başka yapacak bir işimiz yoktu" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ